sretno!

‘Ovako je počelo, a ovako je sad‘: Michelle i Barack Obama proslavili 29. godišnjicu braka genijalnom fotografijom

Iako im u braku nije uvijek sve išlo glatko, bivši predsjednik i bivša prva dama SAD-a uspjeli su nadvladati sve izazove i biti primjer ljudi u zdravom odnosu, prvenstveno svojoj djeci, a onda i ostalima.

Bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle preko vikenda su proslavili 29. godišnjicu braka, a tom prigodom su obradovali fanove simpatičnom fotografijom "prije i poslije".

Supružnici su oboje podijelili isti kolaž fotografija na kojima poziraju u različitim vremenskim razdobljima - na početku veze i sada, što je njihove obožavatelje jako raznježilo.

"Kako je počelo vs. kako ide. Sretna godišnjica Barack, volim te!", napisala je Michelle ispod fotografije. Ni njezin suprug joj nije ostao dužan, napisavši na svom profilu:

"Sretna godišnjica, Miche! U posljednjih 29 godina volio sam gledati kako te svijet upoznaje ne samo kao kćer Južne strane, već i kao majku, odvjetnicu, izvršnu direktoricu, autoricu, prvu damu i svoju najbolju prijateljicu. Ne mogu zamisliti život bez tebe", emotivno je kazao Barack.

Ne kriju naklonost

Barack i Michelle su tijekom godina uvijek isticali koliko se vole i nikada nisu skrivali međusobnu naklonost, čak ni kada je on obnašao najvišu državnu dužnost kao predsjednik SAD-a, a Michelle je bila prva dama. Uvijek su se grlili, ljubili i držali za ruke, kako na svečanim događajima, tako i u onim nešto ležernijim trenucima poput druženja na travnjaku Bijele kuće.

Njihova ljubavna priča započela je u odvjetničkom uredu, gdje je Michelle zamoljena da bude mentorica Baracku, koji je tada bio pripravnik. Na prvi spoj, nakon Barackovog dugog nagovaranja, otišli su 1989. u kino gdje su gledali "Do The Right Thing".

Dvije godine kasnije ju je zaprosio, a 3. listopada 1992. su se vjenčali u Trinity United Church of Christ u Chicagu. Prijem su održali u kulturnom centru South Shore te su u braku dobili dvije kćeri - Maliju Ann (23) i Sashu (20).

Michelle je jednom prilikom za ABC News progovorila o Barackovoj prošnji iznenađenja: "Bili smo u restoranu na večeri kako bismo proslavili nešto drugo, a tada je došao konobar s desertom i poslužavnikom. Na njemu je bio i prsten. Bila sam potpuno šokirana", ispričala je Michelle.

Ona isprva nije vjerovala u njegovu političku karijeru, ali ipak je bila uz svog supruga koji je ipak dogurao do Bijele kuće. Na novi život Michelle se teško priviknula, ali je svoje zadatke prihvatila i ostala je zapamćena kao jedna od angažiranijih prvih dama u povijesti Bijele kuće.

Linker
01. listopad 2022 04:14