Barbara Kolar
 Igor Glavaš
FOTOSOFIA

Otkačeni portreti domaćih zvijezda: Barbara Kolar najviše je uživala kao pomahnitala mladenka

Sve je prštalo od odličnih ideja i dobre zabave u zagrebačkom Katranu gdje je u carstvu komičara Marija Petrekovića održan 14. Celebrity Day. Ondje su polaznici Fotosofije, besplatnog seminara pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, snimali kreativne portrete glazbenika, sportaša, glumaca, tv-voditelja...

"Svaki put me ponese pozitivna energija i zaigranost polaznika seminara, tako da rado pristajem na svakakve ludosti. Ovaj put su me skinuli do pasa, a slijedeći, tko zna? No, mislim da ću skidanje do kraja ipak prepustiti nekome mlađem, a ja ću i iduće godine biti na raspolaganju za neke druge originalne ideje" – rekao je zagrebački glumac Goran Grgić, jedna od zvijezdi kretivnih portreta.

Krume Ivanovski
Goran Grgić i Damir Hoyka

Krume Ivanovski
Damir Hoyka, Goran Grgić i Mario Petreković

Krume Ivanovski
Goran Grgić i Damir Hoyka

Stalna gošća Celebrity Daya je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar koja je na set došla unaprijed pripremljena, s jasnom vizijom svog portreta.

"Ovo je idealna prilika za snimanje "otkačenih" fotografija. Napokon sam realizirala ideju koju već godinama nosim u svojoj glavi, a to je da me fotograf snima dok po meni pljušti voda k'o iz kabla!" – otkrila je Dunja Mazzocco Drvar.

Krume Ivanovski
Dunja Mazzocco Drvar

I TV-voditeljici Barbari Kolar također se ostvarila dugogodišnja želja – da je napokon javnost doživi i kao mladenku. I to ne bilo kakvu.

"Uživam na snimanjima koja su atipična i čiji rezultat nisu samo dokumentarne fotografije, već i priča. Iako sam se odlično zabavila na svim setovima, naviše sam uživala u ulozi pomahnitale mladenke" – rekla je Barbara koja je, na jednoj od fotografija, za svog mladoženju odabrala organizatora Fotosofije – Damira Hoyku.

Krume Ivanovski
Barbara Kolar i Damir Hoyka

"'Ovo je bilo jedno od snimanja na kojima osjetiš da si kao Alisa propao u drugi svijet - svijet u kojem su svi šašavi. To ti se očito dogodi kad u Petrekovićevo carstvo prepuno inspirativnih interijera i "pomaknute" rekvizite, umiješaš raspoložene modele. Zato sam beskrajno zahvalan svima na setu - od seminarista do domaćih zvijezda - što su pucali od kreativnosti i ponovno pomaknuli svoje granice" – rekao je Hoyka.

Pogledajte otkačene portrete!

Igor Glavaš

Igor Glavaš

Igor Glavaš
Barbara Kolar

Igor Glavaš

Igor Glavaš /

Igor Glavaš

Igor Glavaš

Igor Glavaš

Igor Glavaš

Linker
19. travanj 2024 16:28