Tužna vijest

Otišla je još jedna glazbena legenda: Preminula predvodnica grupe ‘The Ronettes‘, poznata po hitu ‘Be My Baby‘

Ronnie Spector osnovala je The Ronettes u šezdesetima te su se brzo probile na scenu, kako svojim glasom, tako i atraktivnim izgledom.

Ronnie Spector, predvodnica hit grupe iz 60-ih, The Ronettes, preminula je u 79. godini života nakon kratke, ali teške bitke s rakom. Tužnu vijest potvrdila je njezina obitelj, piše Hello Magazine.

"Naš voljeni zemaljski anđeo, Ronnie, danas je mirno napustio ovaj svijet nakon kratke borbe s rakom. Bila je s obitelji i u zagrljaju svog supruga Jonathana. Ronnie je živjela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmijehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njezin radosni zvuk, razigrana narav i magična prisutnost živjet će u svima koji su je poznavali, čuli ili vidjeli", poručili su.

image

Ronnie Spector

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njezina je obitelj tražila da se umjesto cvijeća, a prema Spectorovom zahtjevu, daju donacije lokalnim skloništima za žene ili Fondu American Indian College Fund.

Čitajte i: Odlazak glumačke legende: Preminuo Sidney Poitier, prvi Afroamerički dobitnik Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu

Zvijezda The Beach Boysa Brian Wilson je u znak sjećanja na Twitteru napisao: "Toliko sam volio njezin glas i bila je vrlo posebna osoba i draga prijateljica."

Ronnie, rođena kao Veronica Bennet, osnovala je The Ronettes sa svojom sestrom Estelle Bennett i sestričnom Nedrom Tally dok je još bila tinejdžerica, a iako su izdale samo jedan album, njihov utjecaj se nastavio kroz mnoge godine i 2007. godine uvrštene su u Rock and Roll Hall of Fame. Čak su bile na turneji s Beatlesima i Rolling Stonesima.

image

The Ronettes

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

"Nismo se bojale biti vruće. To je bio naš trik. Kada smo vidjeli The Shirelles kako hodaju na pozornici sa svojim širokim party haljinama, otišle smo u suprotnom smjeru i stisnule svoja tijela u najuže suknje koje smo mogle pronaći. Onda bismo izašle na pozornicu i potegnule ih gore da pokažemo svoje noge čak i više", napisala je Ronnie u svojim memoarima.

Neki od njihovih najvećih hitova, koji se još uvijek puštaju na raznim događajima, su "Be My Baby", "Baby I Love You" te "Walking in the Rain".

Linker
19. travanj 2024 01:26