Pobjeda na sudu

Oslobodio se tereta: Holivudska legenda snimala sve što su mu ponudili jer je bivša ‘žeđala‘ za luksuzom

Sud je uvažio glumčeve argumente da su lanci restorana čiji je suvlasnik pretrpjeli velik gubitak tijekom pandemije i potvrdio da bivšoj plaća alimentaciju od milijun dolara godišnje, u skladu s predbračnim ugovorom.

Došao se kraj mučnog natezanja oko novca holivudske legende Roberta De Nira (77) s bivšom suprugom, nekadašnjom pjevačicom i glumicom Grace Hightower (66), a danas filantropkinjom i članicom nekoliko njujorških dobrotvornih udruga. Prema nedavnoj odluci Vrhovnog suda države New York, zvijezda filmova "Razjareni bik”, "Kum” te "Irac” nije joj dužan platiti ni novčića više od milijun dolara alimentacije godišnje dok se ne preuda ili premine te joj mora dati šest milijuna dolara kako bi kupila novu kuću. Sud je prihvatio žalbu De Nirove odvjetnice Caroline Krauss kojom je spriječila pokušaje odvjetnika Grace Hightower da iz glumca dobije više od iznosa dogovorenog predbračnim ugovorom iz 2004.

image
Robert De Niro i Grace Hightower vjenčali su se 1997.
KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Ukratko, glumčeva bivša supruga s kojom se razvodi od 2018.,i zbog financijskih prijepora još uvijek nisu službeno razvedeni, nema pravo na polovicu glumčeve imovine vrijedne 500 milijuna dolara. "Moj klijent ima 77 godina i iako voli svoj zanat, ne bi smio raditi ovim tempom, do 12 sati dnevno, kako bi držao korak sa žeđi gđice. Hightower za odjećom Stellom McCartney. Sutra bi se mogao razboljeti i zabava je gotova", rekla je proljetos njegova odvjetnica.

Čitjate i: Razvod nakon 20 godina braka: Robert De Niro htio je sve držati u tajnosti, ali nije uspio

Nedavna presuda potvrdila je valjanost predbračnog ugovora i oslobodila De Nira financijskog tereta: "Prihodi supruga ostvareni tijekom braka i druga poslovna imovina stečena tijekom tog vremena njegova su zasebna imovina", rečeno je na sudu.

Buran brak i razlaz

Legendarni glumac kojem je u listopadu 2003. dijagnosticiran rak prostate i podvrgnut je operaciji dva mjeseca kasnije u bolnici "Memorial Sloan-Kettering Cancer Center”, jedva je uspijevao pratiti financijske prohtjeve bivše supruge. Plaćao joj je porez, skupi nakit (navodno i dijamant vrijedan 1,2 milijuna dolara što su njezini odvjetnici opovrgli), brendiranu odjeću, no sada je toj praksi došao kraj. Bivša pjevačica koju je De Niro oženio 1997., više se neće moći toliko financijski oslanjati na njega. U tom burnom braku 1998. rođen je njihov sin Elliot, potom su razdvojili godinu kasnije, a 2004. obnovili su zavjete. Njihovo drugo dijete, kćer Hellen Grace, rodila je 2011. surogat majka, a četiri godine kasnije predali su dokumente za razvod 2018.

image
De Niro i Hightower definitivan razvod pokrenuli su 2018.
ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Sve zbog prijatelja! Robert De Niro nakon teže ozljede pohitao u bolnicu u New York

Glumac je i sam svjedočio na sudu putem Skypea. Požalio se da je pretrpio ozbiljan financijski udar zbog pandemije koronavirusa pa je morao prepoloviti limit na kreditnim karticama bivše supruge - čije je troškove podmirivao. Naime, lanac restorana Nobu te Greenwich Hotel u kojima ima udjele - bili su zatvoreni ili djelomično zatvoreni mjesecima tijekom Covid-19 krize krize te do proljeća ove godine izgubili gotovo pet milijuna dolara. Sud je uvažio financijski gubitak kao olakotnu okolnost i potvrdio da joj je od sada dužan plaćati onoliko koliko su se dogovorili u predbračnom ugovoru.

Linker
07. travanj 2024 20:41