Poklonite se kralju

Ona mu je najveća podrška još od srednje škole! Supruga našeg reprezentativaca dirljivo mu čestitala na još jednom golu

Čestitke na društvenim mrežama stižu za svaki njegov gol, transfer, dobro odigranu utakmicu od početka karijere, jer 32-godišnji napadač talijanskog Intera i samozatajna Splićanka znaju se puno prije nego što je Ivan postao nogometna zvijezda.

- Poklonite se kralju - tim je riječima Josipa Perišić čestitala svome suprugu Ivanu Perišiću, jednom od naših ponajboljih nogometnih reprezentativaca na drugom golu na Europskom prvenstvu, koji je, usudit ćemo se reći, bio ključan faktor za prolazak Hrvatske u osminu finala natjecanja.

I tako svaki njegov gol, transfer, dobro odigranu utakmicu od početka karijere, jer 32-godišnji napadač talijanskog Intera i samozatajna Splićanka znaju se puno prije nego što je Ivan postao nogometna zvijezda.

Nogometaš iz Omiša svoju je suprugu, naime, upoznao još u srednjoj školi, a sjedili su zajedno u klupi i ondje se - zaljubili. Unatoč tome što su ljubavne veze mnogih naših nogometaša pucale zbog razdvojenosti, mijenjanja klubova i prioriteta, Ivan i Josipa prošli su sva iskušenja, a danas su jedan od najdugovječnijih parova u redovima vatrenih.

Naznake da će njihova veza biti izazovna došle su još krajem srednje škole, koju je Ivan morao napustiti kao 17-godišnjak, kad je iz splitskog Hajduka gdje je stigao samo godinu ranije, odlazio u francuski klub Sochaux.

Francuzi su tog ljeta 2006. po njega poslali privatni avion i, unatoč tome što je u Hajduku trebao postati ključni igrač - odluka je pala.

image
Ivan Perišić je sa 16 godina zaigrao za Hajduk.
VOJKO BASIC/CROPIX

Ivan (za prijatelje Koka jer mu se otac bavio uzgojem nesilica, na što ga podsjeća tetovaža kokoši s lotom u nogama na desnoj nozi) i danas financijski pomaže ocu Anti, koji, iako je htio da mu sin sa 17 godina ostane u Hrvatskoj, zbog financijskih dugova nije imao druge nego pustiti ga da se okuša u Europi.

A s tom inicijativom i vizijom, dobro je poznato, nije pogriješio. Ivan je godinama bio jedan od ključnih igrača minhenskog Bayerna, što je danas u talijanskom Interu, a zbog svoje predanosti, talenta i požrtvovnosti na terenu 2014. prvi put nastupa i u kockastom dresu.

image
Bio je dio prve postave iz "srebrne" Rusije, a briljira i na ovom Europskom prventsvu.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Iako se obitelj godinama prije toga izvlačila iz financijskih problema, sve je to ništa u usporedbi s događajem iz 1999.

Čitajte i: Ekskluzivo doznajemo! Ivan i Josipa Perišić sklopili crkveni brak, u strogoj tajnosti vjenčali se na Šolti

Tad je Ivan izvukao živu glavu, i to za djelić sekunde, nedostajalo je desetak centimetara da nastrada. S prijateljima je ušao na gradilište, a radnici su sa zgrade bacali žbuku i građevinski materijal. Nasreću, samo ga je okrznulo po ramenu.

Svjestan svega što je prošao u životu i karijeri, Ivan će danas i u trenucima predviđenim za euforiju ostati skroman igrač kojem je uz nogomet, oduvijek jedna stvar bila najvažnije - obitelj.

A svoju je, uz sve izazove i iskušenja sklopio 2012. kada je dugogodišnju ljubav sa svojom Josipom okrunio brakom, a iste godine dobili su i sina Leonarda. Dvije godine kasnije u srpnju, dok je Ivan igrao u njemačkom klubu Wolfsburg, stigla je i njihova mezimica Manuela.

Da je njihova ljubav s godinama sve jača ovaj je par dokazao 17. srpnja prošle godine, kad su uoči osme godišnjice njihova građanskog braka sklopili onaj crkveni u Grohotama na otoku Šolti.

Crkveno vjenčanje par je organizirao u krugu najuže obitelji, a ceremoniju je predvodio don Vinko Beus u crkvi svetog Mihovila koja je, inače, najstarija očuvana crkva na Šolti. Slavlje su tada u krugu najbližih članova obitelji i njihovo dvoje dječice imali u hotelu Martinis Marchi Heritage koji se smjestio u povijesnom dvorcu u Maslinici.

Crnokosa Josipa za tu priliku nije kupovala novu vjenčanicu već je tražila da joj se suzi vjenčanica s potpisom legendarne Vivienne Westwood, a koju je nosila i na njihovoj civilnoj svadbi.

Čitajte i: Ivan Perišić nakon tajne svadbe napravio mali gaf, no razumljivo je, pred njim je pravi stres!

Linker
19. travanj 2024 00:02