Racionalan Hanks

Omiljenom američkom glumcu nikako se ne leti u svemir: ‘Dobro mi ide, ali ne dam 28 milijuna za to‘

Ismijao je Oscarovac tu ideju u popularnom televizijskom showu. Umjesto leta u organizaciji Jeffa Bezosa koji ga je pozvao na skupu na avanturu u svemir, pred voditeljem Jimmyjem Kimmelom odglumio je iskustvo trešnje u raketi, potpuno besplatno.

Iako je tumačio ulogu američkog astronauta Sama Lowella u filmskom hitu "Apollo 13", snimljenom po istinitom događaju, holivudski glumac Tom Hanks ipak nije prihvatio poziv da i u stvarnom životu poleti u svemir. Gostujući u televizijskom showu "Jimmy Kimmel Live!" otkrio je da ga je milijarder Jeff Bezos pozvao na let raketom Blue Origin preko Kármánove linije, no bez razmišljanja se zahvalio na ponudi, javlja CNN.

- Let košta oko 28 milijuna dolara ili nešto slično. I dobro mi ide, Jimmy, ali ne plaćam 28 milijuna dolara za to - rekao je i predložio svojem domaćinu u showu da besplatno simulira iskustvo odlaska u svemir.

image

Jeff Bezos i sam je odletio u svemir, a na tom je njegovom "izletu" bio i legendarni glumac William Shatner, poznatiji kao James Tiberius Kirk iz znanstveno-fantastičnog TV-serijala "Zvjezdane staze".

EPN/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Čitajte i: Jeff Bezos ‘na sva usta‘ hvali novog muža svoje bivše žene: ‘Dan je sjajan momak, sretan sam zbog njih‘

Dakako, Kimmel se odmah složio, a 65-godišnji Hanks ispravio je leđa i zauzeo poziciju na sjedećoj garnituri u studiju kao da je odjeven u astronautsko odijelo i pričvršćen za sjedalo u pilotskoj kabini rakete. Dobitnik Oscara potom je odglumio žestoku trešnju u kabini koja se događa tijekom polijetanja rakete, praveći se da se zaputio na 12 minutni let u svemir - koliko traje vožnja Bezosovom letjelicom.

image

Tom Hanks na promociji svog novog filma.

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Neočekivani šećer na kraju: Tom Hanks upao na vjenčanje i iznenadio mladence

Omiljeni američki glumac koji je u tv showu promovirao svoj novi film "Finch", SF dramu čije prikazivanje počinje ovog petka, 5. studenog, na AppleTV+, još jednom je, zafrkavajući se na temu novog “sporta” milijunaša, mnoge nasmijao i pokazao zašto ga obični ljudi toliko vole.

Linker
19. travanj 2024 03:11