svi se opraštaju

Odlazak najvećeg: U 88. godini preminuo Larry King

Nakon borbe s koronavirusom i brojnim zdravstvenim problemima u bolnici u Los Angelesu umro je kralj talk showa i intervjua.

„S velikom tugom objavljujemo da je preminuo naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King, koji je otišao jutros u dobi od 87 godina”, navodi se u priopćenju na njegovom Twitter profilu u čijem potpisu stoji produkcijska kuća Ora Media.

Tisuće Larryjevih intervjua, brojne nagrade i svjetska priznanja i 63 godine karijere na radiju, televiziji i internetskim medijima, svjedoče o njegovu jedinstvenom i trajnom talentu, navodi se dalje u priopćenju.

Naime, legendarni televizijski voditelj preminuo je u 88.godini od posljedica koronavirusa u bolnici Cedars-Sinai Medical Center u Los Angelesu gdje je prije nekoliko tjedana primljen zbog komplikacija uzrokovanih virusom koji je za njega bio koban. King je bolovao od dijabetesa, imao je nekoliko srčanih udara, te rak pluća.

'Kralj talk showa i intervjua' kako su ga nazivali ljudi iz struke, slavu je stekao emisijama „Larry King Show” odnosno “Larry King Live” u kojima je razgovarao s najvažnijim i najpoznatijim javnim ličnostima. Gosti su mu bili svi američki predsjednici od 1974., nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat, ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i zvijezde Frank Sinatra, Marlon Brando, Barbra Streisand, Lady Gaga... King je oduvijek svoje goste, a ne sebe, smatrao istinskim zvijezdama svojih emisija.

Još 1970. postao jedan od najslušanijih radio-voditelja u Americi, a dobitnik je brojnih prestižnih novinarskih nagrada, te se smatra jednom od ikona popularne kulture. Rođen je kao Lawrence Zeiger u New Yorku, a novinarsku karijeru započeo je nakon što se preselio na Floridu. Počeo je raditi na radiju, a u to vrijeme je ime promijenio u Larry King na prijedlog svog menadžera. Poznat je i po burnom privatnom životu.

Linker
16. travanj 2024 11:47