i bebe rexa otvorila račun za pomoć

Odabrala obitelj kojoj će obnoviti kuću: Rita Ora odletjela u Tiranu pomoći stradalima u potresu

Glazbenice Rita Ora i Bebe Rexa, čiji su roditelji albanskog porijekla, odlučile su financijski pomoći stradalima u potresima u Albaniji te su pozvale i svoje pratitelje na društvenim mrežama da daju svoj doprinos.

Rita Ora (29) i njezina kolegica Bebe Rexha (30), pjevačice albanskih korijena, obećale su podršku obiteljima koje su u utorak pogođene u snažnom potresu u Albaniji. Potres magnitude 6,4 po Richteru dogodio se u blizini glavnoga grada Tirane i najteži je koji je tu zemlju pogodio u posljednjih nekoliko desetljeća. Do sada je odnio čak 46 života, a više od 600 ljudi je ranjeno.

Rita Ora, koja je rođena na Kosovu, u bivšoj Jugoslaviji, odrasla je u Londonu gdje su njezini roditelji preselili uslijed progona Albanaca prije rata na Kosovu. Kad je čula za užase potresa, otputovala je u Tiranu i objavila da je odabrala obitelj kojoj će vlastitim sredstvima obnoviti kuću. Obitelj je pokazala na fotografiji na svom Instagramu. "Prva na redu je obitelj Sala", otkrila je Rita Ora.

Bebe Rexa se obratila za pomoć i svim svojim Instagram pratiteljima te je otvorila GoFundMe račun za potrebite. "'Uzeti ću slobodno dva dana, iako sam na turneji s Jonas Brothersima, odletjeti u Tiranu i ljudima osobno predati hranu i vodu, stoga jamčim da će vaš novac otići u prave ruke", rekla je između ostalog Bebe Rexa u videu koji je objavila na svom Instagram profilu.

Na terenu su, uz pse tragače, spasilačke ekipe iz Hrvatske, Srbije, Italije, Francuske i ostalih zemalja.

Emergency personnel carry a body during a search for survivors in a collapsed building in Durres, after an earthquake shook Albania, November 28, 2019. REUTERS/Florion Goga
REUTERS

Linker
18. travanj 2024 06:48