Fran Drescher
 T.C.D / Visual movies / Profimedia
Dug put do oporavka

Obožavana 'Dadilja' progovorila o silovanju koje je preživjela: 'Nisam imala snage zvati roditelje i reći im. Na kraju sam završila s rakom maternice'

Fran Drescher pomogla je policiji pronaći čovjeka koji ju je silovao prijetivši joj vatrenim oružjem. Dug je bio put do oporavka, tijekom kojeg je oboljela i od raka maternice, no ova hrabra žena nije se dala.

Glumica Fran Drescher koja se proslavila ulogom u seriji 'Dadilja', otvoreno u intervjuu pričala o traumama koje je proživjela nakon što je 1985. godine silovana pod prijetnjom vatrenim oružjem. Drescher i njezina prijateljica silovane su pred Peterom Marcom Jacobsenom, koji je u to vrijeme s Fran bio u braku. Njega su provalnici zavezali i prekrili mu oči povezom.

Otvoreno je Fran o svemu pričala za CNN. 'Tada nismo znale da su taj muškarac i njegov brat bili na uvjetnoj slobodni. Bilo je grozno i pomisliti da je bio zatvoren, a potom pušten, i da je nakon svega to napravio', rekla je Fran koja danas ima 62 godine. U vrijeme tog užasnog događaja bilo joj je svega 28. Zahvaljujući svom fotografskom pamćenju na kraju je uspjela pomoći policiji da počinitelja pronađe. 'Budući da imam fotografsko pamćenje, pomogla sam policiji i ilustratoru da napravi skicu prema kojoj su ga kasnije pronašli i priveli', ispričala je glumica.

, Image: 433710957, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
Fran Drescher

'Barem sam nakon svega imala taj završetak, koji mnoge žene nemaju. Znam da je zatvoren i da nikada više to neće napraviti, ne moram se bojati da ću ga sresti iza nekog kuta. Nakon što se to dogodilo, rekla sam prijateljima, no nisam imala snage nazvati svoje roditelje i reći im što se dogodilo', otkrila je Fran i priznala da se bojala da će im time nanijeti previše stresa.

Jedanaest godina nakon silovanja, Fran je dijagnosticiran rak maternice i tada je progovorila o silovanju, napisala je autobiografiju 'Enter Whining'. 'Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s ginekološkim karcinomom. Tijelo se odlučilo slomiti i stvoriti bolest. Bilo je to golemo iskustvo za mene. Nisam sretna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, no bolja sam osoba postala nakon toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakiranjima', zaključila je omiljena 'Dadilja'.

LIVING WITH FRAN, Fran Drescher, Charles Shaughnessy, 'The Ex-Factor', (Season 1), 2005-06., Image: 98933644, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Warner Bros Co / Everett / Profimedia
Warner Bros Co / Everett / Profimedia
Fran Drescher i Charles Shaughnessy

Linker
18. rujan 2022 23:41