Nogometna dinastija

Obiteljska idila Darija Šimića: Njegov najstariji sin krenuo je očevim stopama, predviđaju mu sjajnu karijeru

Nakon dugo vremena obitelj nekadašnje nogometne zvijezde ponovno je uživala u zajedničkom druženju u njihovom zagrebačkom domu. Darijo i Jelena Šimić, koji imaju četvero sinova, osobito su se obradovali najstarijem Roku koji od ljetos u Salzburgu igra za tamošnji nogometni klub.

Obitelj bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića (46) doista je poput male momčadi. On i njegova supruga Jelena (42), naime, imaju četvoricu sinova - Roka (18), Viktora (16), Nikolasa (14) i Davida (6) - a božićni praznici bili su prigoda da se svi napokon i okupe.

Njihov najstariji sin ljetos je potpisao ugovor s klubom Red Bull Salzburg i preselio se u Austriju (Rokov bivši klub Lokomotiva je za taj transfer dobio rekordnih 4 milijuna eura i 10 posto iznosa od budućeg transfera), a sportski stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru.

image

Roko Šimić

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

- Roko je sazrio, baš se vidi da je ubrzano odrastao. Ozbiljniji je, shvatio je što zapravo znači biti profesionalni nogometaš. Mentalno je jak, tjelesno je nevjerojatno izdržljiv, uporan je i to su mu neprijeporno najveće kvalitete - izjavio je za Sportske novosti Dario Šimić, dodajući kako je Roko, koji igra na poziciji napadača, čak i talentiraniji od njega.

Čitajte i: Bračni brodolomi ‘zlatne generacije‘ nogometaša: Osmero njih se razvelo, sreću su pronašli s uglavnom mlađim partnericama

A talent za nogomet imaju i Viktor, član Lokomotive, te Nikolas koji igra za Dinamo. Kad nisu na terenu, dečki uživaju u igri s bratom Davidom, rođenim sa sindromom Down.

Dario i Jelena Šimić, koji su u skladnom braku već više od 20 godina, ponosni su što njihov sin Roko igra i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 21 godine.

Linker
10. travanj 2024 15:29