Getty Images
michelle je zadovoljan

Obama osvojio sve svojim stavom: Emotivnim govorom odao počast ženama

Barack Obama obavljao je funkciju američkog predsjednika od 2009. do 2017. godine, a u nedavnom govoru u Singapuru sve je oborio s nogu svojim snažnim govorom u kojem slavi žene...

"Žene, samo želim da znate da vi niste savršene, ali ono što mogu reći je da je neosporno da ste bolje od nas muškaraca. Apsolutno sam uvjeren da bismo za dvije godine, kada bi u svakoj državi na svijetu žene bile na čelu, vidjeli značajno poboljšanje u skoro svemu, kako u životnom standardu tako i u ishodima", rekao je bivši američki predsjednik Barrack Obama u svom govoru u Singapuru, a prenosi ga BBC.

U svom obraćanju govorio je i o političkoj polarizaciji i korištenju društvenih medija za širenje neistina.

CHICAGO, ILLINOIS - OCTOBER 29: Former U.S. President Barack Obama speaks to guests at the Obama Foundation Summit on the campus of the Illinois Institute of Technology on October 29, 2019 in Chicago, Illinois. The Summit is an annual event hosted by the Obama Foundation. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Getty Images

Na pitanje hoće li ikada razmišljati o povratku na političku scenu rekao je da vjeruje u lidere koji odlaze kad im dođe vrijeme za to.

Otkako je napustio Bijelu kuću, on i bivša prva dama Michelle Obama osnovali su fondaciju koja ima mentorsku ulogu za mlade lidere širom svijeta.

CHICAGO, ILLINOIS - OCTOBER 29: Former U.S. President Barack Obama and his wife Michelle close the Obama Foundation Summit together on the campus of the Illinois Institute of Technology on October 29, 2019 in Chicago, Illinois. The Summit is an annual event hosted by the Obama Foundation. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Getty Images

CHICAGO, ILLINOIS - OCTOBER 29: Former U.S. President Barack Obama gives his wife Michelle a kiss as they close the Obama Foundation Summit together on the campus of the Illinois Institute of Technology on October 29, 2019 in Chicago, Illinois. The Summit is an annual event hosted by the Obama Foundation. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Getty Images

"Važno je da politički lideri pokušaju i podsjećaju sebe da su na tim pozicijama da bi nešto uradili, a ne da se uhvate funkcije i budu na njoj do kraja života. Trebaju shvatiti da nisu tamo kako bi imali osjećaj vlastite važnosti ili vlastite moći", rekao je.

Linker
19. travanj 2024 21:09