NOVA TELEVIZIJA

Novinarka Matea Dominiković odlazi na TV Una? Mnoga poznata televizijska lica napravit će navodno ogroman ‘transfer‘

Prepoznatljiva novinarka Matea Dominiković s N1 bi trebala prijeći na TV Una. U Zagrebu se već priprema redakcija, a u informativni program zvali su i Mojmiru Pastorčić.

Još jedno ime koje navodno prelazi na regionalnu televiziju TV Una je dugogodišnja novinarka i reporterka Matea Dominiković, doznaje Tportal. U posljednjih godinu i pol dana, izvještavanje Dominiković bilo je usko povezano uz pandemiju koronavirusa i potrese, a navodno bi tako trebala nastaviti i u novom angažmanu. Televizijsku karijeru je započela na RTL televiziji, a nakon samo godinu dana, prešla je na N1 te tamo postala jedno od zaštitnih novinarskih lica informativnog programa.

U pregovoru s regionalnom televizijom je i bivša voditeljica Nove TV Ivana Tomić, a za Jutarnji list rekla je kako još ništa nije definirano. Uz nju, na televiziji će svoje emisije imati i glazbenica Severina, koja će voditi vlastiti talk-show te bivša voditeljica Provjerenog Ivana Paradžiković. Navodno će na televiziji imati istraživački magazin, koji će formatom biti sličan onome u kojem je radila više od deset godina.

image
Ivana Tomić
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Govorilo se kako su s TV Una pregovarali i voditeljica i urednica RTL Direkta Mojmira Pastorčić, zatim voditelj i novinar Domagoj Novokmet s N1, no oboje su za Jutarnji list demantirali te navode. U igri je navodno bio i Frano Ridjan, trenutačno voditelj Supertalenta, ali i on je tu informaciju opovrgnuo. Dio televizijskog tima bit će i glazbenik Haris Džinović, ali i mladi glumac Andrija Kuzmanović.

image
Ivana Paradžiković
RANKO SUVAR/CROPIX

Kanal, koji će se emitirati putem telekomskih operatera i interneta, pokrivat će gotovo 20 milijuna ljudi, a ideja je da ga gledaju svi koji na području bivše Jugoslavije ne govore isti jezik, ali se razumiju. Fokus neće biti na informativnom programu, već na zabavnom, ali i glazbenim i kulinarskim emisijama, kvizovima i vlastitim originalnim reality showu. Zagrebački studio navodno će biti u poslovnom kompleksu Sky Office.

image
Mojmira Pastorčić
BORIS KOVACEV/CROPIX

Program televizije krenut će u isto vrijeme iz sve tri države - Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a u svakoj državi u glavnom gradu bit će jedna redakcija. Svaka zemlja imat će svoj dnevnik, ali će se sva tri emitirati u isto vrijeme. Kanal će, dakle, pokrivati cijelu regiju.

Čitajte i: Nakon dugog i toplog ljeta, Ivana Paradžiković otputovala u BiH: Svi se pitaju samo jedno, kada će se oglasiti o poslu?

Pokretač medijskog projekta je Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, specijaliziran za financiranje preko institucionalnih i privatnih investitora. Idejni začetnik projekta je Dejan Jocić, a direktor informativnog progarama Zoran Kusovac. S emitiranjem kreću ove jeseni, odnosno najizglednije krajem godine.

Linker
18. travanj 2024 19:41