drama se nastavlja

Novaku Đokoviću ponovno ukinuta viza, ali ima diplomatsku putovnicu: Hoće li ga ona spasiti od deportacije?

Tenisaču je viza ukinuta drugi puta, no srpsko veleposlanstvo tvrdi da on još od 2011. posjeduje diplomatsku putovnicu koja bi mu možda mogla olakšati situaciju.

Nakon što mu je prvi put ukinuta viza za boravak u Australiji, tenisaču Novaku Đokoviću prijetila je deportacija iz te zemlje, što znači da se ne bi mogao natjecati na Australian Openu. No, čini se da su se stvari zakomplicirale je mu je viza ponovno ukinuta po odluci Ministra za imigracije Alexa Hawkea.

Đoković navodno ima i diplomatsku putovnicu još od 2011. godine, no nejasno je hoće li mu ona pomoći u ovom slučaju. To je za australske medije otkrila Ivana Isidorović iz srpskog veleposlanstva, piše Daily Mail.

Čitajte i: Đoković se oglasio po prvi put: ‘Želim odgovoriti na dezinformacije, kako bi se umirila zabrinutost‘

"Đoković, kao naš najveći predstavnik u svijetu, posjeduje diplomatsku putovnicu, koja bi mu, u diplomatskoj teoriji i konzularnoj praksi, trebala garantirati adekvatan tretman kod prelaska granice‘‘, poručila je djelatnica veleposlanstva.

Ipak, stručnjaci tvrde da diplomatska putovnica neće pomoći Đokoviću u dobivanju vize za boravak u Australiji. ‘‘Diplomatske putovnice ne pružaju njezinim vlasnicima nikakva posebna prava i privilegije", poručili su.

Đokovićev tim žalit će se na odluku ukidanja vize zbog zdravstvenih razloga i u najboljem interesu javnosti, kako stoji u priopćenju.

“Pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutarnjih poslova, australska granična policija i gospodin Đoković”, pojasnio je Hawke svoju odluku.

Đokoviću pak ponovno prijeti deportacija te zabrana dobivanja vize za Australiju čak tri godine. Ne pomaže ni to što Australian Open počinje u ponedjeljak i što bi cijela ova zamršena situacija Đokoviću mogla oduzeti priliku za osvajanje svog 21. Grand Slama.

Linker
24. travanj 2024 16:02