Roger Askew/The Oxford Union / Shutterstock Editorial / Profimedia
Zna što je važno

Nova Miss Engleske skinula krunu i vratila se u bolnicu kako bi pomogla u borbi protiv epidemije

Bhasha Mukherjee je na neko vrijeme dužnosti misice stavila na čekanje. 24-godišnjakinja je u Englesku stigla iz Indije u kojoj je surađivala s Coventry Mercia Lions Clubom, udrugom koja se bavi doniranjem školskih potrepština, a posebno ulaže u školovanje nezbrinutih djevojčica, jer je imala osjećaj da mora pomoći svojoj zemlji.

Misica Bhasha Mukherjee, proglašena 2019. najljepšom u Engleskoj, stigla je kući iz inozemstva gdje se bavila humanitarnim radom i vratila se svojemu poslu doktorice, piše CNN.

Mlada liječnica predstavila se na prošlogodišnjem natjecanju u prosincu, a otad predstavlja svoju državu diljem svijeta, obavljajući poslove koji nemaju veze s njenom primarnom strukom. Bhasha je ambasadorica nekoliko humanitarnih udruga, i to u Turskoj, Indiji i Pakistanu, a pozvana je i u nekoliko afričkih zemalja kako bi obnašala dužnosti vezane uz rad pojedinih organizacija koje se bave uglavnom humanitarnim radom.

screen shot

Bhasha se vratila na poziv svojih kolega iz bolnice Pilgrim u Bostonu, u istočnoj Engleskoj, u kojoj je radila. Njihove poruke o trenutnome stanju u zdravstvu i naporima koje ulažu u brigu o pacijentima u ovim trenucima primorale su je da na neko vrijeme zaboravi na dužnosti misice.

Za CNN je rekla kako joj je postalo nezamislivo nositi krunu, pa čak i u svrhu humanitarnog rada, dok ljudi diljem svijeta umiru od posljedica bolesti COVID-19.

Njeni kolege rade napornije nego ikad, stoga se i sama, kaže, osjeća dužna pomoći. A ona je, prije nego se vratila na posao u bolnicu Pilgrim, morala provesti dva tjedna u samoizolaciji. Specijalizirala se u području respiratornih bolesti, ali kaže da su liječnici ionako u ovim trenucima rotirani po potrebi.

"Kad obavljate humanitarni posao u inozemstvu, još uvijek se od vas očekuje da stavite krunu, sredite se... Izgledate lijepo. No ja se želim vratiti kući, želim ravno na posao. Želim pomoći, jer znam da mogu", priča Bhasha. Inače, Mukherjee je u Englesku doselila s roditeljima kao 9-godišnjakinja iz indijskog grada Kolkate.

Ne postoji bolji način da kao Miss Engleske pokažem da sam tu za Englesku od toga da pomažem u vrijeme najveće potrebe, kaže. Prije nego je postala misica, nije nikada u životu bila kod frizera...



ČITAJTE I:

Linker
20. travanj 2024 09:37