godina bez kobea i gianne

‘Njezin osmijeh tjerao me da budem bolja‘: Vanessa Bryant podijelila dirljivo pismo prijateljice svoje pokojne kćeri

"Toliko mi nedostaju moja djevojčica i Kob-Kob", izjavila je Vanessa Bryant godinu dana nakon tragične smrti slavnog košarkaša i njihove kćeri. Vanessa je otkrila kako još uvijek ne može prihvatiti da ih više nema te na društvenim mrežama objavila pismo djevojčice Aubrey, koja je bila najbolja prijateljica njezine kćeri Gianne.

Prije godinu dana u tragičnoj zrakoplovnoj nesreći poginuo je legendarni košarkaš Kobe Bryant, zajedno s još nekoliko putnika među kojima je bila i njegova kćerkica Gianna.

Njegova supruga Vanessa, na Instagramu je otkrila kako joj sve to još uvijek "ne djeluje kao stvarnost" te objavila pismo koje je njezinoj kćeri napisala najbolja prijateljica Aubrey.

Čitajte i: Divna gesta Kobeovog kolege dirnula udovicu: ‘Ne mogu dočekati da je primim u ruke‘

"Draga gospođo Bryant", napisala je Aubrey,

"Stalno mislim na vas i molim za vas. Molim vas, nemojte se osjećati kao da morate pročitati ovo. Ne mogu ni zamisliti kroz što prolazite.

U mislima sam stalno s vašom kćeri. Njezin osmijeh i stav su me tjerali da budem bolja. Vjerojatno ste ovo već čuli, no ako ikad postanem majka, nadam se da će moja kći biti baš poput vaše kćeri. Bila je dobra, puna ljubavi i beskrajno pristojna. Sjećam se kad nas je u drugom razredu podučavala da ne jedemo dok pričamo. Ipak, ona to nije radila s visoka, već nam je pomagala da postanemo bolje verzije sebe.

Njezina ljubav prema životu također je bila nešto čemu se beskrajno divim. Svaki dan je napadala kao da ga treba pobijediti. Smijala bi se i nas vodila sa sobom. Sama činjenica da je uspjela podići moje samopouzdanje i nagovoriti me da uz nju igram košarku u školskom timu četiri godine pokazuje kako je bila moćna. Imala je i izraženu kompetitivnu stranu, kao što i sami znate.

Gianna je bila vatrena i tvrdoglava, znala je što želi i borila se da to dobije. Vodila je naš glazbeni tim s poniznošću i snagom, i pripremila nas za uspjeh. Pridružila se učeničkom vijeću sa idejom o lovovima na nagrade te prodaji keksa čemu smo se svi nadali. Bilo joj je stalo. Znala je kad bih imala loš dan, i znala je kako da ga učini boljim. Bila je darežljiva sa svojom užinom kad bih zaboravila svoju. Ostavljala mi je poruke u bilježnicama koje su mi dragocjene. Bila je nevjerojatna.

Ponekad upadnem u krug očajanja zamišljajući što je sve mogla postići u nekoliko nadolazećih godina. No nedavno sam počela razmišljati i tragu koji je ostavila na zemlji. Njezina borba za ravnopravnost spolova u sportu natjerala je svijet da počne razmišljati o dosadašnjim odlukama, ona je uz gospodina Bryanta, pokrenula kotačiće.

Na nižem nivou, u ime svake osobe koja je imala priliku družit se s njom, mogu reći da nam je promijenila živote.

Njezini jednostavni potezi utjecali su na nas kako bi bili bolji, i to je nešto što će trajati zauvijek.

Nadam se da ste usred velike patnje uspjeli doživjeti djelić sreće koja je vaša kći, koju ste stvorili i odgojili, bila. Sve ste napravili dobro, gospođo Bryant, i mi smo vam svi vječno zahvalni. Sretna sam što sam imala priliku provesti vrijeme s vašom kćeri, koja je bila anđeo, i zahvalna sam vam na tome. Volim vas i mislit ću na vas dok se sjećam vaše kćeri.

S puno ljubavi,

Aubrey Challaghan"

"Volim te Aubz (tako te moja Gigi zvala), hvala ti što si sa mnom podijelila uspomene na moju kći i dozvolila mi da ih podijelim na Instagramu. Moja Gigi je NEVJEROJATNA, i zaista cijenim tvoje dirljivo pismo", napisala je Vanessa, dirnuta pismom kćerine prijateljice.

41-godišnji Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći Gianna poginuli su 26. siječnja 2020. godine, kad se helikopter u kojemu su letjeli na turnir u ženskoj košarci na Mamba Sports Academyju zbog magle zabio u brdo sjeverozapadno od Los Angelesa. Poginuli su i pilot helikoptera te još šestero putnika; dvije 13-godišnjakinje koje su također trebale sudjelovati na turniru, troje roditelja i još jedan trener.

Čitajte i: Neutješnoj udovici Kobea Bryanta Beyonce brisala suze: ‘Jednog dana ćemo se sresti u raju‘

Vannesa i Kobe, uz kći Giannu imaju i kćeri Natalie, Capri i Biancu.

Čitajte i: SVIJET TUGUJE: Otišao veliki Kobe Bryant! U stravičnoj nesreći život izgubila i jedna od njegove četiri kćeri

Linker
19. travanj 2024 12:26