Profimedia, SIPA USA
Noć bez incidenata

Nizozemska odnijela pobjedu na Eurosongu, Hrvati su imali drugog favorita

Izbor za pjesmu Eurovizije 2019. održao se u Tel Avivu u Izraelu. Naš predstavnik Roko Blažević nastupao je druge polufinalne večeri i nije se uspio plasirati u finale natjecanja koje se održalo u subotu 18. svibnja. Pobjedu je odnio nizozemski predstavnik.

Nizozemac Duncan Laurence (25) ovogodišnji je pobjednik Eurosonga s pjesmom Arcade koja je osvojila 492 boda i tako natjecanje sljedeće godine dovodi u Nizozemsku, nakon 44 godine. Kipić mikrofona mu je predala prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai.

"Hvala svima, ovo je znak da je glazba najvažnija!", komentirao je pobjednik. Na drugom mjestu našla se Italija, odnosno pjevač Mahmood, a na trećem Rusija s predstavnikom Sergeyjem Lazarom. Duncan je na kladionicama stajao jako dobro od samog početka, no ipak spasili su ga glasovi publike, dok je od žirija dobio 231 bod.

Najviše glasova od članova žirija dobila je Makedonija koja je neko vrijeme bila visoko na ljestvici, no glasovi publike bili su mali. Hrvatska je 12 bodova dala Italiji, 10 Makedoniji, a najmanje bodova od nas su dobili Estonija i Rusija.

TEL AVIV, ISRAEL - MAY 17, 2019: Tamara Todevska representing North Macedonia performs during a dress rehearsal for the 2019 Eurovision Song Contest Grand Final. Vyacheslav Prokofyev/TASS, Image: 434166769, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

TEL AVIV, ISRAEL – MAY 17, 2019: Contestant Duncan Laurence representing the Netherlands performs during a dress rehearsal for the 2019 Eurovision Song Contest Grand Final. Vyacheslav Prokofyev/TASS/Sipa USA, Image: 434130410, License: Rights-managed, Restrictions: *** Worldwide Except Russia and Japan ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Iznenađenje večeri bila je i pjevačica Madonna (60) koja je ovom prilikom najavila svoj novi album 'Madame X'. S povezom na očima i crnom kostimu od kože te plaštom koji je kasnije skinula, nastup je započela pjesmom 'Lika a Prayer' koja obilježava 30 godina te je izvela i svoj novi singl. Ipak, gledatelji su ostali razočarani njezinim nastupom i primjetili su da nije u najboljoj formi, dok je voditelj Piers Morgan na Twitteru napisao "RIP Madonnina karijera" i time dao do znanja što misli o njezinom nastupu.

TEL AVIV, ISRAEL - MAY 18: Madonna, performs live on stage after the 64th annual Eurovision Song Contest held at Tel Aviv Fairgrounds on May 18, 2019 in Tel Aviv, Israel. (Photo by Michael Campanella/Getty Images)
Getty Images

Hrvatska se nije uspjela plasirati u finale natjecanja, a otkriven je ukupan poredak svih zemalja koje su nastupala na Eurosongu. U ukupnom poretku od 41 sudionika, Roko Blažević je zauzeo 34. mjesto. U drugoj polufinalnoj večeri kada je nastupio zauzeo je 14. od 18. mjesta, a iza nas nalaze se predstavnici Latvije, Armenije, Austrije i Irske.

Linker
25. travanj 2024 04:29