Šefica iz noćne more!

Nitko ne želi raditi za Kim Kardashian: Plaća je bijedna, radi se dan i noć, a ono što traži od svojih zaposlenica je diskriminirajuće!

Nakon što se Kim nedavno javno potužila da ‘nitko ne želi raditi ovih dana‘, javila se njezina bivša zaposlenica i članici najmoćnijeg reality klana zadala – žestok udarac.

Slavnoj starleti, TV zvijezdi i reality kraljici ponekad bi bilo pametnije da „drži jezik za zubima”. Njezina zadnja izjava o tome kako ne može pronaći radnike dobro joj se obila o glavu. Tek što se jedna od najbogatijih žena iz showbusinessa u medijima pojadala o problemima s radnom snagom, društvene mreže preplavile su optužbe na njezin račun kao šefice.

Neprimjereni komentar 41-godišnje Kim podijelila je žena koja tvrdi da je radila za nju. Jessica DeFino 2015. za Kim je vodila jednu od njezinih PR aplikacija, a bivšu šeficu opisala je nimalo laskavim riječima. Prema DeFinovim riječima Kim ju je toliko malo plaćala da si u tom periodu nije mogla priuštiti ni pristojan obrok.

“Doslovce sam gladovala. Od plaće sam si kupiti jedino najjeftinije namirnice iz supermarketa u kojem potrepštine stoje 99 centi. Toliko sam bila u besparici da sam više puta radila od kuće uz opravdanje da bolesna jer nisam imala za benzin. Naravno, Kim se užasno ljutila što radim „sa strane”, iako sam od njezine plaće jedva spajala „kraj sa krajem”, tvrdi DeFino, koja se na Kim obrušila na Twitteru.

image

Jessica DeFino 2015. za Kim je vodila jednu od njezinih PR aplikacija

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Kim Kardashian i službeno je solo: Pobjeda na sudu nakon iscrpljujuće brakorazvodne parnice

Nekadašnju je poslodavku optužila i za mobing. Navodno je trebala raditi 24 sata na dan, a Kim je od nje tražila da uvijek bude dotjerana po najvišim standardima, što je po DeFino vrsta diskriminacije.

„Morala sam joj biti na raspolaganju danju, noću i vikendima. A najluđa stvar u vezi s tim poslom je što je od svih žena tražila da drže korak s njom kad je u pitanju moda. Pa tko to može od „običnih” ljudi. Kim i njoj slične žene su postavile nemoguće standarde ljepote koje samo mogu pratiti oni s najdubljim džepom”, sipa vatru ovih dana DeFine, čiji su komentari naišli na veliko odobravanje. A neki su iskreno zgroženi. Iako se oko "lika i djela" reality zvijezde oduvijek „lome koplja”, zvuči nevjerojatno da je žena koja na računu ima okruglih milijardu dolara (Forbes ju je lani uvrstio u elitni klub superbogatih) takva škrtica.

Podsjetimo, nagli skok vrijednosti imovine Kim Kardashian dogodio se u listopadu 2020., ponajviše zahvaljujući njezinim udjelima u kozmetičkoj kompaniji KKW Beauty i u kompaniji Skims, koja trguje minimalističkim donjim rubljem za oblikovanje tijela i oblina te ležernim odjevnim predmetima namijenjenima za boravak kod kuće.

image

Nagli skok vrijednosti imovine Kim Kardashian dogodio se u listopadu 2020.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Fanovi sve razotkrili: Kim Kardashian otpratila Miley s instagrama, nakon njenog vrućeg nastupa s Peteom

KKW Beauty Kim je oformila 2017., a preklani je 20 posto te kompanije prodala za 200 milijuna dolara. Kupac je bio američki kozmetički gigant Coty, pod čijom su kapom brendovi Bourjois, CoverGirl, Max Factor, OPI, Rimmel, Sally Hansen i Wella. Gospođa Kardashian osnovala je Skims tek 2019. i vješto koristeći tristotinjak milijuna svojih sljedbenika na društvenim mrežama, brzo je izgradila unosno tržište. Kad se zahuktala korona, posao sa Skimsom rascvjetao se do neslućenih razmjera. Lijepe novce dobila je i razvodom od Kanye Westa koji je na kraju njihovog braka bio čak dvostruko bogatiji od nje.

S takvim kapitalom Kim će nesumnjivo naći nove zaposlenike, no ipak bi trebala pripaziti kako će ubuduće tretirati ljude koji rade za nju. DeFinove optužbe uspjele su zasjeniti njezin cover za Variety na kojem pozira sa svojim sestrama Kris Jenner te Khloé i Kourtney Kardashian.

„Imajte dobro radno okruženje u kojem svi vole ono što rade jer imate jedan život. Bez toksičnih šefova”, znakovito je poručila De Fino.

Linker
19. travanj 2024 06:11