Šesta diploma

Nina Kraljić okrenula novi list: Glazbenica nakon edukacije počinje raditi kao terapeutkinja

Pjevačica se pohvalila da je stekla još jednu profesionalnu diplomu, ovog puta iz zvukoterapije, što će joj omogućiti da i na tom području bude vezana uz glazbu.

Osebujna glazbenica Nina Kraljić na sceni je odskočila i pojavom i glazbom, ali i svojim neposrednim načinom komunikacije. Društvene mreže često koristi kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo ili kritiku, no ovog puta pohvalila se novom edukacijom kojom je proširila svoja znanja. Nina je otkrila da će od sada biti i terapeutkinja.

"Kada se glazbom kreneš baviti radi želje da pomažeš i spoznaje koliko je glazba i zvuk moćan medij za psihofizičko zdravlje, želiš naći još dublje načine kako zvukom pomoći ljudima u svrhu opuštanja, prepuštanja i poticanja zdravlja i ta te misao ne pušta dok ne nađeš način do opsesije. Tada je srećom u moj svijet ušla edukacija za zvukoterapeuta i za sada (jer nikada nema kraja učenju) šest profesionalnih diploma s jednom željom: da ljudima i na taj način približim snagu zvuka i vibracija. Osjećam veliku privilegiju da onima koje će zanimati ova tema mogu približiti i podijeliti informacije o samoj zvukoterapiji i svom budućem radu", kazala je Nina Kraljić.

Kako je istaknula, već je godinama u glazbi te se i prije susretala s time da joj ljudi govore kako njene pjesme pomažu.

Čitajte i: Nina Kraljić vratila se nastupima, ima novo ime i hobi koji jedva čeka pretvoriti u posao: ‘Promijenilo mi je život na više razina‘

Glazba je terapija

"Pisat ću sve više o tome jer sam sve bliže ostvarenju tog sna i jako me čini sretnom jer - kad nađeš način kako pomoći drugima da se osjećaju bolje s onim što tebe najviše usrećuje, onda dobivaš pravi smisao. Najljepši je osjećaj bio kroz godine rada u glazbi čitati vaše poruke kako vaša djeca uspiju zaspati samo uz moju glazbi ili kako je netko upoznao ljubav svog života ili nakon dugo vremena plakao i puno, puno drugih divnih inspirativnih poruka i susreta", rekla je umjetnica, koja je od sada i zvukoterapeutkinja.

image
Nina Kraljić završila je edukaciju zvukoterapije.
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Nina je i ranije otkrila da ju je zvukoterapije potpuno osvojila, a sada je konačno dočekala da i službeno stekne diplomu te da može nova znanja pretočiti i u profesionalnu terapiju.

"Glazba je terapija i to svi znamo bez obzira što se prečesto koristi kao zarada bez duše. I treba ju tretirati s najvećim poštovanjem. Jer zvuk je naš početak i kraj, naša utjeha i radost", zaključila je Nina Kraljić. Ova objava izazvala je oduševljenje kod njezinih pratitelja, veećina komentatora kazala je da jedva čekaju nastavak objava na ovu temu, a neki su potvrdili kako njen glas i glazba ima terapeutski učinak.

Linker
22. travanj 2024 05:16