Pozvao samo najbliže

Nikome nije otkrio planove: Tajno vjenčanje Borisa Johnsona s 23 godine mlađom djevojkom sve je šokiralo

Britanski premijer prošle je godine objavio da on i djevojka Carrie Symonds čekaju prinovu i da su se zaručili. Pandemija im je poremetila prvotne planove o vjenčanju pa sada očito više nisu mogli čekati.

Britanski premijer Boris Johnson (56) vjenčao se u subotu sa svojom zaručnicom Carrie Symonds (33) u velikoj tajnosti. Iako je prošle godine otkrio kako su se zaručili i čekaju sina, kojeg su dobili u travnju 2020., nitko od njegovih najbližih kolega nije znao da se premijer planira ženiti ove subote.

Britanski listovi "Mail on Sunday" i "The Sun" naveli su kako se Johnson oženio u katoličkoj katedrali Westminster u nazočnosti bliskih prijatelja i roditelja. Gosti su, naime, bili pozvali u zadnji trenutak na svečanost u Londonu, a čak ni uži članovi Johnsonova ureda nisu znali što premijer planira.

Čitajte i: Cure sočni detalji strastvene afere Borisa Johnsona i mlađahne studentice: 'Nije mogao skinuti ruke s mene'

image
Carrie Symonds s Borisom je stupila u vezu 2019. godine.
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

U Downing Streetu, Johnsonovoj službenoj rezidenciji, odbili su komentirati naglo vjenčanje premijera.

"Točno je, održano je vjenčanje. Također je točno da je riječ o premijeru. Carrie je izgledala predivno. Odjenula je dugu bijelu haljinu bez vela. Izgledala je jako sređeno, a on je bio izrazito sretan, kao što možete i zamisliti. Odjenuo je vrlo elegantno odijelo. Dok je ona prilazila oltaru, on nije skidao pogled s nje. Pročitali su zavjete, a zatim su se poljubili. Izgledali su baš zaljubljeno", komentirao je jedan pripadnik crkvenog osoblja za novine Daily Telegraph.

image
Carrie Symonds kad je bila trudna s Johnsonovim djetetom.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Par se zaručio još 2019., ali im je plan za vjenčanje poremetila pandemija, no očito nisu željeli više čekati. Na svečanosti je bio prisutno trideset uzvanika, što je maksimalan broj kojeg nalažu protuepidemijske mjere u Velikoj Britaniji.

Boris Johnson drugi je britanski premijer koji se oženio tijekom svog mandata - prvi je bio Robert Jenkinson 1822. godine. Vjenčao ih je svećenik koji je krstio njihovog sina Wilfreda.

image
Boris Johnson i bivša supruga Marina Wheeler.
ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Johnson iza sebe već ima dva braka - s bivšom suprugom, odvjetnicom Marinom Wheeler s kojom se rastao 2018., ima četvero djece: dvije kćeri, Laru Lettice (26) i Cassiju Peaches (22) i dvojicu sinova, Mila Arthura (24) i Theodorea Apolla (20).

Čitajte i: Životna bitka! Boris je bio 'zlatni' klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

Davne 1987. vjenčao se s Allegrom Mostyn-Owen koju je upoznao tijekom studija na Oxfordu. Njihov brak potrajao je samo do 1993. kada se oženio s Wheeler.

Peto dijete, Stephanie Macintyre, dobio je u izvanbračnoj vezi s umjetničkom konzultanticom Helen Macintyre.

Linker
16. travanj 2024 15:45