/ Press foto
Želi bolju budućnost

Nikolina Pišek: 'Ovo je moje najveće blago'

Zagrebačka voditeljica s adresom u Beogradu javno je iznijela stav o Istanbulskoj konvenciji.

Zagrebačka voditeljica s adresom u Beogradu javno je iznijela stav o Istanbulskoj konvenciji.

Nikolina Pišek ne krije da želi za svoje dvije kćeri da odrastaju društvu nepotlačenih žena i žena koje suvereno i ravnopravno gospodare svojim životima.

'Ovo je moje najveće blago. Dvije princeze. Ok, tu su i psi koje one obožavaju i koje svi smatramo članovima obitelji, ali ovo sada nije priča o Željki Markić. Zapravo, donekle i jest. Kao i o svima koji mojim kćerima, nečijim tuđim kćerima, prijateljicama, sestrama, i na kraju krajeva - svojim vlastitim kćerkama osporavaju pravo na miran i zaštićen život. Koji se boje nepotlačenih žena, žena koje suvereno i ravnopravno gospodare svojim životima. A tko ugrožava moju ili tuđu djecu, bio on političar, crkvenjak ili politikant, ili naprosto polupismeni gnom uvjeren da je i dalje srednji vijek i da je jedino ženi prirodom dano stanje da bude vezana za sudoper - od mene stvara demona. Nemojte se kačiti s razjarenim borcima za pravdu i majkama koje traže bolju budućnost za svoju žensku djecu. Nemojte ignorirati glas razuma (bez obzira na spol glave u kojoj se on nalazio). Ne opstruirajte budućnost. Informirajte se', stav je voditeljice.


Ovo je moje najveće blago. Dvije princeze. Ok, tu su i psi koje one obožavaju i koje svi smatramo članovima obitelji, ali ovo sada nije priča o Željki Markić. Zapravo, donekle i jest. Kao i o svima koji mojim kćerima, nečijim tudjim kćerima, prijateljicama, sestrama, i na kraju krajeva - svojim vlastitim kćerkama osporavaju pravo na miran i zaštićen život. Koji se boje nepotlačenih žena, žena koje suvereno i ravnopravno gospodare svojim životima. A tko ugrožava moju ili tudju djecu, bio on političar, crkvenjak ili politikant, ili naprosto polupismeni gnom uvjeren da je i dalje srednji vijek i da je jedino ženi prirodom dano stanje da bude vezana za sudoper - od mene stvara demona. Nemojte se kačiti sa razjarenim borcima za pravdu i majkama koje traže bolju budućnost za svoju žensku djecu. Nemojte ignorirati glas razuma (bez obzira na spol glave u kojoj se on nalazio). Ne opstruirajte budućnost. Informirajte se. #zaIstanbulsku

Objavu dijeli nikolina pisek (@nikolina_pisek)

Mnoge Hrvatice javno su podržale ratifikaciju Istanbulske konvencije u sklopu kampanje #zaistanbulsku. Riječ je o međunarodnom ugovoru kojem je cilj sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a Nikolina je rado dala i svoj doprinos.

Linker
28. travanj 2024 19:27