Glumac Nikola Kojo
 Profimedia, ATA Images Editorial
nakon izbora

Nikola Kojo poduzeo konkretne korake za bijeg iz Srbije: 'Okidač je ovo ludilo, bezakonje, anarhija'

Srpski glumac Nikola Kojo, kojeg je i hrvatska publika upoznala zahvaljujući ulogama u filmovima 'Stado', 'Parada' i 'Mi nismo anđeli' te serijama 'Kriza' i 'Vratit će se rode' otkrio je da preživljava u Srbiji samo zato jer živi u svom mikrosvijetu, a sada je poduzeo konkretne korake da ispuni ono što je rekao nakon izbora gdje je pobjedu odnio Aleksandar Vučić.

Nikola Kojo (52) već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije, jer, kako je rekao, ne želi da mu djeca "odrastaju u crnoj rupi", a magazin "Gloria" tvrdi da je glumac već podnio dokumente za useljenje u Sloveniju.

"Otkrit ću vam da se spremam odseliti odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvijek ne mogu govoriti. Ne mislim starost provesti ovdje, niti da moja djeca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjura, govoreći da su oni nama nešto stvorili", rekao je prošle godine Nikola Kojo koji se trudi ne ploviti u sistemu poremećenih vrijednosti koji je prisutan na cijelom Balkanu, a za zemlju po mjeri izabrao je Sloveniju.

Sarajevo, 230513.
Snimanje TV serije Kriza srednjih godina po scenariju Fedje Isovica, a u reziji Edvina Juke. Rroducent serije u 12 nastavaka je sarajevska Fist - produkcije, a glavne uloge tumace Nikola Kojo, Enes Beslagic, Aleksandar Seksan i Mirvad Kuric.
Na fotografiji: Nikola Kojo.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / hanza media

"Trudim se da ne plovim u go**ima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja obitelj, najbliži prijatelji i moj mikrosvijet. Trudim se izbjegavati blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvijek moguće. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimist koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način”, rekao je Kojo u intervjuu za portal klix.ba.

Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odjelu popravnog doma.

Govoreći o protestima u Beogradu i Srbiji, u kojima je aktivno sudjelovao, Nikola Kojo je rekao da su to pokušaji da se ukaže na probleme.

"Ne mogu reći da je problem politika, nego organizirana kriminalna družina koja sebi uzima koliko joj treba i pokušava kupiti besmrtnost tim svojim novcem. Protesti su nešto što može imati malo efekta, ali nisam siguran da je čovjek još uvijek dovoljno evoluirao da shvati što nam ovi rade. I dalje netko vjeruje da je to obična politika. Ne shvaćajući da je to obična mafija koju treba skinuti s trona, kako bi nas pustila da normalno živimo. I dalje se dive tim nekim ljudima, a kao što je netko rekao na društvenim mrežama.

Aplaudirati političaru je kao da aplaudiraš bankomatu koji ti isplaćuje vlastiti novac koji si zaradio", zaključuje Kojo.

Čitajte i:

Nikola Kojo iznenadio odlukom: 'Iako imam 52 godine, odlazim, ne želim u ovoj zemlji dočekati starost'

Nina Badrić: Avantura na krovu

Linker
11. travanj 2024 09:05