Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
NIJE HTJELA SURAĐIVATI

Nije zadovoljna kako su je prikazali: Tko je bivša striptizeta koja tuži Jennifer Lopez za 40 milijuna dolara?

Život Samanthe Barbash bio je inspiracija za hit 'Prevarantice s Wall Streeta' u kojem je zapaženu glavnu ulogu ostvarila Jennifer Lopez, čija je tvrtka film i producirala. Bivša striptizeta odlučila je tužiti producentsku kuću jer kaže da je film prepun neistina.

Jennifer Lopez u "Prevaranticama s Wall Streeta" glumi Ramonu Vegu, striptizetu koja je s prijateljicama osmislila i izvela niz prevara kojima su od bogatih klijenata izvukle milijune. Inspiracija za film bila je priča o prevari koju je predvodila Samantha Barbash, Njujorčanka koja je 2014. godine priznala svoju krivnju kako bi dobila petogodišnju uvjetnu kaznu. Iako su joj autori filma ponudili otkup prava da snime film prema njezinoj životnoj priči, ona je to odbila i nije htjela surađivati s njima. Sad ih tuži i traži 40 milijuna dolara od produkcijske kuće Nuyorican Productions, od kojih želi i da joj predaju sve kopije filma.

U prijašnjim je intervjuima spomenula kako je "87 posto filma neistinito" te da ju je najviše zasmetalo to što su je prikazali kao lošu majku koja pred sinom barata drogom.

"Odlučila sam da neću surađivati s njima jer nisam htjela dati svoja prava za tako minimalnu sumu novca. Jennifer Lopez ne radi besplatno, zašto bih ja? Na kraju krajeva, imam torbice koje vrijede više od toga što su mi ponudili", rekla je za Vanity Fair Barbash.

Izjavila je i da se divi Jennifer Lopez, koja ju je portretirala u filmu, iako smatra da bi je reperica Nicki Minaj, koja se pojavljuje u sporednoj ulozi, bolje odglumila jer je "upoznata sa striperskim poslom".

Barbash je poznata i pod umjetničkim imenom Samantha Foxx, a rođena je u Bronxu u New Yorku, baš kao i Jennifer Lopez. S 19 godina počela se baviti striptizom te je radila u prestižnim njujorškim klubovima u kojima su joj klijenti često bili biznismeni s Wall Streeta i drugi bogataši. S kolegicama je u jednom trenutku počela provoditi prilično jednostavnu prevaru - bogatim klijentima bi u piće podvalile drogu, MDMA ili ketamin, a kad bi se onesvijestili, uzele bi im novac.

RELEASE DATE: September 13, 2019 TITLE: Hustlers STUDIO: Annapurna Pictures DIRECTOR: Lorene Scafaria PLOT: Inspired by the viral New York Magazine article, Hustlers follows a crew of savvy former strip club employees who band together to turn the tables on their Wall Street clients. STARRING: LILI REINHART as Annabelle, JENNIFER LOPEZ as Ramona, KEKE PALMER as Mercedes, CONSTANCE WU as Destiny., Image: 490928098, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE NOTE: Entertainment Pictures is not the copyright owner of this or any television or film publicity image, but only provides access to the material. Additional permissions may be required. Image NOT available for commercial use, ONLY editorial use, Model Release: no, Credit line: Annapurna Pictures / Zuma Press / Profimedia
Annapurna Pictures / Zuma Press / Profimedia

Iako se u filmu prikazuje kako su striptizete posebno htjele pljačkati financijaše s Wall Streeta kao osvetu za krizu 2007. godine, Samantha kaže kako joj to nikad nije palo na pamet jer je samo htjela zaraditi dovoljno kako bi se mogla brinuti o sinu. Rekla je i da ona nikad nije davala klijentima drogu.

"Zvali bi me jer su se htjeli zabaviti uz puno droge i puno golih djevojaka. Jedan je tip u dvije noći potrošio 400.000 dolara samo na kokain i nas", rekla je Barbash, dodajući kako su joj dolazili ne samo bankari nego i slavni sportaši, glumci i glazbenici.

"Bilo je klijenata koji bi u noći potrošili stotinjak tisuća dolara, a kad bi se ujutro probudili nisu mogli vjerovati što se dogodilo pa bi se žalili klubu i pokušali vratiti svoj novac. Ali bilo ih je i koji su potrošili i više pa bi došli opet. Nitko ne može natjerati nekoga da potroši toliko novca i onda ponovno dođe u klub", rekla je Barbash.

Ipak, na suđenju 2014. priznala je da je kriva za prevaru i urotu i to kako ne bi završila u zatvoru.

New York, NY  - *EXCLUSIVE*  - Samantha Barbash was spotted leaving dinner with her lawyer at Hook & Fish this evening and even posed for photographs with fans.

BACKGRID USA 18 SEPTEMBER 2019, Image: 471716653, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Samantha Barbash

"Većina muškaraca koji su dolazili u klub već su bili drogirani. Željeli su tulumariti. Jesu li im cure davale još droge kako bi nastavili tulumariti i trošiti? Vjerojatno. Jesam li ja davala drogu ikome? Nikad u životu. Jesam li znala da cure to rade? Sto posto jesam. Zato su me optužili za urotu", rekla je za Vanity Fair.

Barbash je odradila petogodišnju uvjetnu kaznu i nije morala u zatvor, a osim što je danas vlasnica beauty i spa salona, uskoro će izaći njezina knjiga "Underscore", za koju tvrdi kako nije autobiografija, ali je "točnija i istinitija od filma".

Linker
24. travanj 2024 05:24