Zbogom suzama

Nije se predala tjeskobi: Bella Hadid zbog narušenog mentalnog zdravlja uvela je novu rutinu i promijenila život

Zbog borbe s tjeskobom izbacila je alkohol i kavu, kasnonoćne izlaske svela je na minimum, uvela je pisanje dnevnika, šetnju, meditaciju, čišćenje, najviše uživa kad ne radi baš ništa.

Uplakano lice, uznemirenost i osjećaj kako gubi tlo pod nogama, sada su iza američkog supermodela Belle Hadid (25). Otkako je u studenom otkrila na Instagramu da se već dugo bori za svoje mentalno zdravlje, osobito s tjeskobom, u razgovoru za online magazin Bustle, pokazala je kojim je smjerom krenula i kako uspijeva nadvladati situacije u kojima vlast nad njezinim životom žele "preuzeti" osjećaj nelagode, opće napetosti, zabrinutosti, velikog stresa, katkad panike te kako ih pobjeđuje.

Njezini problemi započeli su kad se u dobi od 13 godina suočila s osjetnim padom imuniteta. Prošla je kroz silne bolničke pretrage. Osjećala se strašno, "stalno su je bockali" bez konkretnih odgovora. Isprobala je brojne holističke pripravke, pa i više od toga (gotovo sve što je pružalo nadu), ali značajnih pomaka nije bilo. A onda je shvatila da je tragajući za rješenjem potonula još dublje, jer je izgubila životnu rutinu. Najvažniji korak u procesu ozdravljenja bio je stvoriti novu rutinu koja će joj biti oslonac u borbi za mentalno zdravlje.

Čitajte i: Jedna od najljepših žena svijeta priznala da je bila zlostavljana: ‘Dijelom sam si i sama za to kriva‘

Pokazalo se da su, nakon skupih terapija koje je plaćala, najučinkovitija rješenja protiv tjeskobe - besplatna.

Obavezna šetnja

"Kako počinje moj dan? Velikom čašom vode i pisanjem tri stranice dnevnika. Volim pisati poeziju i pisati općenito, ali kad se ujutro probudim. Imam dojam da mi mozak isprva ne funkcionira. Zato se prisilim pisati. Pomaže mi fokusirano započeti dan - kaže manekenka. Svaki dan se šeta pola sata, izbacila je kavu jer pojačava tjeskobu. Umjesto omiljenog jutarnjeg napitka uzima energizirajući pripravak s aktivnim supstancama koje reguliraju raspoloženje (aminokiselinu iz zelenog čaja L- teanin te aminokiselinu gaba, jedan od najvažnijih neurotransmitera).

image

Skupe terapije nisu dale dovoljno jak poticaj i učinak koliko su joj to omogućili neki drugi načini "liječenja".

COURTESY OF MICHAEL KORS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Slava i Instagram su laž, a ovi ljudi najbolji su dokaz za to: Depresija i anksioznost dovela ih je do dna unatoč bogatstvu

Osjetno je smanjila kasnonoćne izlaske i uživanje u alkoholu. Uz sve to, Bella Hadid koristi još jednu tehniku kako bi se ujutro pripremila za novi dan.

"Prije nego priđem mobitelu, odradim meditaciju zahvalnosti. Udubim se u sebe i kažem: 'Zahvalna sam što sam živa, zahvalna sam na svemu što imam.' To nisu ogromne stvari, ali donose pozitivu u moj dan i pomažu mi ojačati dobre navike", kaže dodajući da treba početi od vođenih meditacija i osoba čiji nas glas ne iritira.

image

Iako je jedna od najplaćenijih modela na svijetu i najutjecajnijih osoba u svijetu mode i ljepote, Bella je imala ozbiljnih problema.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bella Hadid sasvim je slučajno pokrenula novi trend u šminkanju i priznajemo, izgleda odlično!

Osim meditacije, opušta se čišćenjem (da, to čini sama i obožava ga), sjedenjem na kauču i pričanjem s frendicama, dugim tuširanjem, kupkama kad stigne, akupunkturom, masažom. Nije zahtjevna, kaže. Najsretnija je kad si uspije priušti vrijeme da ne radi ništa i pritom se odlično osjeća.

Linker
11. kolovoz 2022 02:15