Mučna priča

Nije se mogao suočiti: Slavni trener završio tragično nakon optužbi za zlostavljanje i trgovinu ljudima

Na dan kada se trebao pojaviti na lokalnom sudu, slavni gimnastičarski trener oduzeo si je život zbog optužbi da je zlostavljao gimnastičarke.

John Geddert, trener američkog gimnastičkog tima koji je osvojio zlato na OI 2012. godine, skončao je tragično ovoga četvrtka nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje gimnastičarki u Michiganu.Geddertovo tijelo pronađeno je na odmorištu na autocesti u blizini Lansinga, objavila je policija države Michigan.

image
Trener je pronađen mrtav u svom automobilu
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Protiv Gedderta (63) je pokrenuta tužba zbog fizičkog, verbalnog i seksualnog zlostavljanja oko 20 mladih žena koje su trenirale između 2008. i 2018. godine njegovom klubu Twistars u blizini Lansinga. U istom klubu radio je i terapeut Larry Nassar, bivši liječnik američkog gimnastičkog tima, koji je bio u središtu najvećeg seksualnog skandala u sportskoj povijesti Sjedinjenih Država. Geddert se trebao pojaviti na lokalnom sudu u četvrtak popodne.

image
John Geddert, trener američkog gimnastičkog tima
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

'Teška' optužnica

New York Times piše da optužen i za trgovinu ljudima. Geddert je bio suočen s 20 točaka optužbe zbog trgovine ljudima - uključujući 14 točaka prisilnog rada koji je rezultirao ozljedama i šest slučajeva trgovine maloljetnicama - kao i optužbe za reket, kazneno seksualno ponašanje, kazneni seksualni napad drugog stupnja i laganje policajaca.

image
AFP/AFP/PROFIMEDIA

Prema kaznenoj prijavi Geddert optužen je za trgovinu ljudima koje je trajalo jedno desetljeće, od 2008. do 2018. Tužba također optužuje Gedderta za kazneno seksualno ponašanje u kojem su napastovani maloljetnice u dobi od 13 i 16 godina.

Linker
23. travanj 2024 19:26