Zlatni poljupci

Ni zaštitne maske nisu mogle sakriti ponos i sreću: Nakon trijumfa naši veslači našli se u zagrljaju svojih supruga

Dan nakon što su na Olimpijskim igrama ispisali povijest trojicu naših veslača dočekale su supruge, čiji ponosni pogledi i zagrljaji govore više od tisuću riječi.

Hrvatski sjajni veslači braća Martin i Valent Sinković i Damir Martin nakon trijumfa na Olimpijskim igrama u Tokiju stigli su u Hrvatsku. U subotnje jutro, samo dan nakon što su osvojili olimpijsko zlato i broncu, sletjeli su u zagrebačku zračnu luku. Tamo ih je dočekalo mnoštvo prijatelja, obožavatelja i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. No posebne osmjehe i najveće emocije izmamile su supruge naših nagrađenih veslača.

image
Martin i Valent Sinković te Damir Martin i na ovim su OI trijumfirali
RONALD GORSIC/CROPIX

Valenta Sinkovića, koji je zajedno s bratom osvojilo zlatnu medalju, dočekala je supruga Antonela kao i njihov sinčić Karlo. Beba rođena krajem ožujka spremno je dočekala tatu koji je na još jednim Olimpijskim igrama osvojio još jednu medalju. Tata Valent i stric Martin okićeni zlatnim medaljama pozdravili su malenog Karla koji se zabavljao u kolicima.

image
Najmlađi Sinković s tatom Valentom, mamom Antonelom i stricom Martinom
RONALD GORSIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Valent Sinković postao tata: ‘Žao mi je što nisam mogao biti uz suprugu, jedva čekam primiti svog sina u ruke‘

Dva brata samo dan ranije ispisali su sportsku povijest postali su dvostruki olimpijski pobjednici, zlatu u dvojcu na pariće iz Rija, dodali su i zlato u dvojcu 'bez' u Tokiju. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojili su srebro, u trećoj disciplini - četverac na pariće.

Najveća podrška

image
Manuela i Martin Sinković nisu si puštali ruku iz ruke
RONALD GORSIC/CROPIX

Svečani doček nije propustila ni Manuela - Martinova supruga. Ponos koji nije mogla prikriti ni zaštitna maska i poljupci kada su konačni izašli iz zgrade aerodroma kazuju više od riječi. Da su okolnosti drugačije, supruge zlatnih veslača vjerojatno bi ih bodrile u Tokiju, ovako su slavlje i čestitke morali sačuvati za dan kasnije u Zagrebu.

image
Damir i Ivana Martin očekuju svoje prvo dijete
RONALD GORSIC/CROPIX

Čitajte i: Martina Validžić otkriva kakav režim vlada na OI: ‘Iz hotela smijemo samo na petnaestak minuta, maske i na otvorenom‘

Treći nagrađeni veslač Vukovarac Damir Martin i njegova supruga Ivana blistali su od sreće i ponosa - ruku pod ruku, ona sa stručkom suncokreta pozirali su fotografijama dok je Damir pokazivao nadljudskim snagama osvojenu broncu. Iako je zbog bolova htio čak odustati od nastupa u Tokiju, nije i učinio je pravo čudo. Jedna od najvećih motivacija mu je upravo supruga Ivana, s kojom čeka njihovo prvo dijete.

image
Ivana je najveća podrška Damiru
RONALD GORSIC/CROPIX
Linker
15. travanj 2024 22:10