Profimedia, INSTAR Images
VRIJEDNA DIVLJENJA

Nevjerojatna životna priča dobitnice Oscara: Majka ju je dala na posvojenje, a teška sudbina zadesila je i njezinog sina

Slavna glumica Frances McDormand (60) u noći dodjele Oscara mnogima je izmamila suze na lice...

Iako su se mnogi nadali kako će nagradu za najbolju glumicu dobiti Meryl Streep kojoj je to bila 21. nominacija u životu, Oscar je ipak otišao u ruke Frances McDormand za ulogu u filmu 'Tri plakata izvan grada' koja je na 90. dodjelu prestižne nagrade došla bez trunke šminke. Tijekom svog govora, koji je započela glumeći da hiperventilira, zatražila je od svih žena nominiranih za Oscara 2018. da ustanu.

HOLLYWOOD, CA - MARCH 04:  Actor Frances McDormand accepts Best Actress for 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' onstage during the 90th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Getty Images

'Nadam se da ćete mi učiniti čast i da će ustati sve žene nominirane u svakoj od kategorija. Meryl, ako ti ustaneš, i sve ostale će', započela je govor Frances McDormand, nakon čega ju je kolegica Meryl Streep podržala i ustala, a dvoranom se prolomio ogroman pljesak. 'Pogledajte nas dobro jer svaka od nas ima svoju priču koju može ispričati i projekt koji treba financirati. Ne govorite o tome s nama večeras na zabavi, pozovite nas za koji dan na sastanak u svoj ured, ili možete doći u naš, i ispričat ćemo vam sve o njima.', rekla je Frances.


LOS ANGELES, CA - MARCH 4: Frances McDormand in the press room at the 90th Academy Awards at the Dolby Theatre in Los Angeles, California on March 4, 2018., Image: 365088945, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media

Rijetko daje intervjue i mrzi kad je fotografiraju. Glumica Frances McDormand odrasla je u američkoj državi Pennsylvania, u blizini velikog industrijskog grada Pittsburgha, a rođena je 1957. u Gibson Cityju, država Illinois, kao Cynthia Ann Smith. Majka joj je bila samohrana, vrlo siromašna, pa ju je dala na usvajanje kad joj je bilo 18 mjeseci. Usvojili su ju Vernon i Noreen McDormand, a odrastala je u pobožnoj obitelji, jer je Vernon McDormand bio prezbiterijanski svećenik. Kad je kao tinejdžerica dobila mogućnost upoznati svoju pravu majku, odbila je to učiniti. Osjećaj da je neželjeno dijete koje je majka prepustila nepoznatim ljudima, ostavio je preduboke rane.

Sam Rockwell (Best Supporting Actor) Frances McDormand (Best actress) Allison Janney (Best Supporting actress) and Gary Oldman (Best Actor) with their Oscars in the press room at the 90th Academy Awards held at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, USA.Â, Image: 365084244, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

U zreloj životnoj dobi kad njezine kolegice odustaju od glume, Frances McDormand preuzima glavne uloge u velikim filmovima. Na snimanju se zaljubila u uspješnog producenta Joela Coena s kojim je u braku više od 30 godina. Par živi u New Yorku i imaju sina Pedra, kojega su usvojili kao šestomjesečnu bebu iz Paragvaja, nakon što deset godina nisu mogli dobiti dijete.

SANTA MONICA, CA - MARCH 03:  Pedro McDormand Coen (L) and actor Frances McDormand attend the 2018 Film Independent Spirit Awards on March 3, 2018 in Santa Monica, California.  (Photo by Kevin Mazur/Getty Images)
Getty Images
Pedro McDormand Coen i Frances McDormand zajedno slave


Francis je na pozornici totalno drukčija od drugih. Ona je iskrena i izravna, a njena potpuno prirodna ljepota potvrđuje da je najbolja formula kojom možeš dobiti sve - biti svoj.

ROME, ITALY - OCTOBER 16:  Frances McDormand,  Pedro McDormand Coen and  Joel Coen walk the red carpet during the 10th Rome Film Fest at Auditorium Parco Della Musica on October 16, 2015 in Rome, Italy.  (Photo by Venturelli/WireImage)
WireImage
Obitelj na crvenom tepihu

Linker
19. travanj 2024 03:13