Ranko Šuvar / CROPIX
NIŠTA NE PADA S NEBA

Nevjerojatna je! Ana Gruica otkrila nam je što i koliko radi za ovakvo tijelo

Tijelo kakvo krasi Anu Gruicu, splitsku glumicu sa zagrebačkom adresom, definitivno ne pada s neba. Izgleda dovoljno utrenirano i savršeno ženstveno za skok u bilo koji odjevni komad, od minijaturnog šorca do satenskih haljina. Za Gloriju.hr otkrila je koliko često vježba, kakvim se sve fizičkim aktivnostima bavi i koliko pazi na prehranu za ovakve rezultate. Ono što možemo odmah sažeti u dvije riječi, glasi: Nevjerojatna je!

Nakon što je prije nešto manje od dvije godine rodila sinčića Marata Ivana, kojeg odgaja u sretnoj vezi sa spisateljem Hrvojem Šalkovićem, glumica Ana Gruica prešla je na novi režim vježbanja. 'Nakon porođaja posvetila sam se 'ženstvenijem' načinu treniranja. Prestala sam dizati utege u mjeri u kojoj sam ih prije dizala. Kombiniram aerobni trening (vožnju bicikla, traku za trčanje, orbitrek i steper), s anaerobnim treningom (vježbe s vlastitom kilažom ili minimalnim opterećenjima s više ponavljanja). Bavim se i pilatesom, yogom, plesom i boksom', otkrila nam je Ana Gruica o svojim raznovrsnim tehnikama i treninzima.

Vježba, kaže, minimalno tri do pet dana u tjednu. 'Nekada znam čak i u jednom danu odraditi i po dva treninga. Primjerice, sat yoge, pa potom sat vremena u teretani. Kao i svima, i medi se dogodi pokoja pauza zbog obveza, ali se uvijek prisilim vratiti treningu. Trudim se trenirati i dok sam na odmoru', rekla je svestrana glumica.

Zagreb, 200217.
Zagrebacki velesajam.
Ana Gruica za intervju.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media

Zagreb, 200217.
Zagrebacki velesajam.
Ana Gruica za intervju.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Nedavno je krenula i na jahanje koje je ta nju bilo sjajno otkriće. 'S obzirom na to da ovo ljeto, za razliku od prijašnjih, zbog obveza nisam otišla u Split već doživljavam svoje prvo zagrebačko ljeto, odlučila sam produktivno iskoristiti vrijeme i savladati osnove jahanja. Apsolutno sjajno iskustvo. Konji su tako plemenite i moćne životinje. Nisu uzalud dio raznoraznih terapija', ispričala nam je.

U razgovoru smo se dotakli i Anine prehrane, a tu je, kaže, voli povući hedonizam… 'Eh, tu malo više pričam, a malo manje prakticiram. U principu, trudim se zdravo hraniti, zdravo kuhati, no užurbani život i hedonizam su nekad jači. Vjerujem da bi imala dvostruko bolje rezultate u izgledu da sam u prehrani vrhunski disciplinirana kao i u treningu. Ali, opet, kakav je to život u kojem se ne može popiti čaša vina i pojesti malo pršuta?! Važnije je mentalno zdravlje, nego savršeno tijelo', iskrena je Ana.

Obožava kuhati i kad god ima vremena ritualno odlazi na zagrebačku tržnicu Dolac. 'Tamo već imam mrežu svojih žena. A i moja mama Silvana je velika zaljubljenica u vrtlarstvo pa nam često šalju autobusom namirnice sa sela, iz našeg dalmatinskog vrta. Na obiteljskom stolu za objed tako uvijek moraju prevladavati povrće i voće. Primjećujem da mi tijelo više 'ne ljubi' crveno meso, stoga ga izbjegavam. Kuham modernija jela i volim eksperimentirati na bazi tzv. zdrave prehrane. Moram se pohvaliti da sam dosta uspješna za štednjakom, barem ako je za suditi po reakcijama kušaća', rekla je kroz smijeh.

Nameće se tu i ono trendi pitanje u novije vrijeme: kako li samo uspijeva uskladiti posao, treninge, prijateljice i obiteljski život? A Ana će na to samo kratko i jasno reći: 'Organizacija je majka raznovrsnog života.' Dodala je i da joj je suprug tu velika pomoć i podrška, a onda je prasnula u smijeh i vragolasto rekla: 'Pomaže, pomaže, koliko mu dopuštaju godine, poslovne obveze i testosteron...'.

Na poslovnom planu, Ana upravo radi na novoj predstavi u privatnoj produkciji koja će imati premijeru u listopadu. Igra i u predstavi 'Splićanke' koja je na ljetnoj mini turneji, pod palicom njezinog matičnog kazališta u Splitu, Gradskog Kazališta Mladih.

Veliki dio ljeta, koliko god im poslovne obaveze budu dopuštale obitelj će provesti u njezinom selu Sitno Gornje na Mosoru. Tamo je, priča, raj na zemlji za njezinog dječačića Marata Ivana, koji će u kolovozu napuniti dvije godine. 'Naša uobičajena praksa je 'skupljati bodove' kod baka i onda povremeno ukrasti neko vrijeme za nas i putovanje. S obzirom na to da je Marat izrazito bijele puti i ne može na sunce kad i ja, ljeto ćemo provesti na našem selu Sitno Gornje na Mosoru. Tamo je prepuno djece i životinja, koza, kokoši, imamo i dva magarca i zlatnog retrivera Arija. Mislim da Marat u Sitnom živi djetinjstvo iz snova, u jednom zdravom i domaćem okruženju', rekla je Gruica i dodala da će njihove destinacije ovog ljeta biti još i Krk i Pag. 'Sve uz puno čitanja, vježbanja, smijanja i plesanja', naglasila je za kraj.

A post shared by Ana Gruica (@anagruica) on

Linker
18. travanj 2024 04:21