‘Nulerice‘, tenisice i tvid

Nešto novo, nešto staro: Prizori sa snimanja ‘Tračerice‘ uzbudili obožavatelje, što možemo očekivati?

Svaku i najmanju novost koja dođe iz produkcije kultne serije "Tračerica" vojska obožavatelja dočeka s velikim nestrpljenje, tako je bilo i ovaj put. Fotografije sa snimanja dale su uvid u to kako glumačka postava izgleda - i što odijeva.

Fotografije sa seta dugo iščekivane serije "Tračerica", odnosno njezinog nastavka, pojavile su se i dale na uvid kako se legendarna garderoba koju je nosila originalna postava ipak nešto izmijenila, odnosno prilagodila modernoj eri.

Ništa manje se ni ne očekuje od serije koja će biti nastavak jedne od serija s najviše stiliziranih minuta koje su se prikazivale na malim ekranima. HBO-ov nastavak zakazan je za 2021., što će mu dati gotovo 10 godina odmaka od originala, čije je prikazivanje završeno 2012.

Gledatelji će u novoj seriji upoznati novu skupinu srednjoškolaca iz privatne škole, a oni će upasti u radar "Tračerice" i to u doba društvenih mreža.

Serija je nastala po istoimenoj knjizi Cecily von Ziegesar, premijerno je prikazana 2007. i donijela je svjetsku slavu svojim zvijezdama - Blake Lively, Leighton Meester​, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick i Taylor Momsen.

Kultni status originala

image
Omiljeno okupljalište, stepenice ispred Metropolitan muzeja i dalje je aktualno.
JOSE PEREZ/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

No kultni status "Tračerica" nije stekla samo zbog dramatike u radnji, ili atraktivnih lokacija New Yorka, nego i zbog mode. Zahvaljujući nagrađivanom kostimografu Ericu Damanu, koji je prije toga radio uz Patriciju Field na "Seksu i gradu", ova tinejdžerska drama postala modna biblija.

Serena Van Der Woodsen, lik koji je tumačila Blake Lively, proslavila se po svom nehajnom pristupu prema dizajnerskim komadima, dok je Blair Waldorf, lik kojeg glumi Leighton Meester od traka za kosu stvorila zaštitni znak.

Obožavatelji originalne serije sigurno će biti oduševljeni kad čuju da će i u nastavcima jednako mnogo pažnje posvećivati modi, a stilist Daman je već potvrdio svoje sudjelovanje na projektu.

image
Savršena slika šminkera generacije ‘Z‘.
JOSE PEREZ/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

"Glumici izgledaju odlično i nadrealno je dobiti poziv za sudjelovanjem. Mislim da će biti uzbudljivo, sigurno je da će biti izazov, što ja i volim", kazao je Daman.

Nove generacije ‘šminkera‘

Sudeći prema novim fotografijama, koje pokazuju novu generaciju glumaca kako se druže na stepenicama Metropolitan Muzeja, inače omiljenog mjesta na kojem su se Serena i Blair nalazile u originalu, Daman je ‘osvježio‘ šminkersku estetiku za novu Generaciju "Z".

image
Školske uniforme i ultramoderni dodaci viđeni na setu nove ‘Tračerice‘.
JOSE PEREZ/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Nema više traka za kosu, kičastih dodataka i čarapa iznad koljena. Fotografije nove postave, među kojima je i modna blogerica Tavi Gevinson, pokazuju da oni nose suvremene trendove, među kojima su i čizme do koljena, biciklističke tajice, cipele na platforme.

Umjesto vrtoglavo visokih potpetica, prije će se naći neke tenisice. No, neki od prepoznatljivih i zaštitnih znakova prve "Tračerice" i dalje su tu - raskopčane košulje i opuštene kravate, karirane suknje, koje su dio školske uniforme, ovog puta s daškom modernog vremena.

image
Premijera nove ‘Tračerice‘ zakazana je za 2021.
JOSE PEREZ/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

To je prilično lako uočiti, budući da su i trendovi frizura kao i šminke, mnogo drugačiji od onih u originalnoj seriji. Tako vjerojatno u novoj "Tračerici" neće biti savršenih lokni izvučenih figarom, kao ni fen frizura, već sada imamo pastelne boje kose, kratko ošišane frizure, pletenice... Osim toga, u novoj "Tračerici" ispravljena je nerealna slika stečena odabirom samo bijelih glumaca.

Linker
19. travanj 2024 20:40