WireImage
DOKAZ JE NJEGOVA POBJEDA

Neslomljivi na teniskom terenu, tribinama i kod kuće: Kriza je iza Novaka i Jelene Đoković

U pet setova je nakon pet sati borbe Novak Đoković u epskom finalu Wimbledona pobijedio Rogera Federera. Bilo je to najduže finale u povijesti Wimbledona na kojem su Đokovića iz lože bodrili roditelji i sin Stefan, a Rogera supruga Mirka i djeca. Đokovićeva supruga Jelena doputovala je u London ne bi li bila velika podrška suprugu, no maratonsko finale pratila je iz njihovog doma s njihovom kćerkicom Tarom kojoj je svega godinu dana i deset mjeseci. Pa opet, upravo je Jelena, s kojom je Đoković u ljubavnoj vezi od svoje 17 godine života, njegova najveća pokretačka snaga.

Nerijetko je 32-godišnji srpski tenisač Novak Đoković, nepunih godinu dana mlađi od svoje supruge Jelene Đoković, u izjavama za medije znao reći da je sretan što je njihova ljubav započela u njihovim tinejdžerskim danima, kada je on imao 17, a ona 18 godina, dakle, prije njegovih uspjeha koji su mu donijeli slavu i bogatstvo. "Tako znam da je Jelena sa mnom samo zbog mene, zbog Novaka", govorio je. U godini kad su prohodali, Novak je, naime, završio tek na 78. mjestu svjetske ATP liste.

Ljubav koju su započeli prije točno 14 godina u Beogradu, Jelena i Novak brakom su okrunili tek prije pet godina, kišnim, ali romantičnim vjenčanjem na Svetom Stefanu. Već nekoliko mjeseci kasnije rodio im se sinčić kojemu su dali ime Stefan.

Nakon Stefana koji je dodatno zacementirao ovu ljubav, par se odlučio i na drugo dijete, pa je prije godinu i deset mjeseci Jelena rodila i djevojčicu Taru.

MONACO, MONACO - FEBRUARY 18:  Laureus World Sportsman of The Year 2019 Nominee Novak Djokovic and wife Jelena Djokovic during the 2019 Laureus World Sports Awards on February 18, 2019 in Monaco, Monaco. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for Laureus)
Getty Images for Laureus
Jelena i Novak Đoković

"Jako smo sretni i ponosni što možemo našoj malenoj djevojčici Tari poželjeti dobrodošlicu u naš dom. Jelena i ja ovaj smo put proživjeli zajedno i kao muškarac moram izraziti ljubav i divljenje prema svakoj ženi koja prolazi toliko boli i muke da stvori život, da ga donese na svijet i odgoji to malo biće... kakav blagoslov je imati priliku biti roditelj! Hvala što ste sa mnom proslavili rođenje kćerkice i što šaljete mojoj cijeloj obitelji ljubav i najbolje želje posljednjih nekoliko dana. U ime Jelene i sebe, želim vam reći hvala! Vratili smo se iz bolnice, Jelena i Tara moji su anđeli, a Stefan je ponosan veliki brat koji želi sudjelovati u brizi oko bebe. Život je božanstven!", riječi su kojima je tog rujna 2017. godine Novak Đoković sažeo svu svoju privatnu sreću.

No, nije sve u njihovim zajedničkim godinama išlo kao po loju. Od početka veze do danas ova je, iako velika ljubav, nekoliko puta bila na ozbiljnoj kušnji. U samim počecima njihove ljubavi bilo je teško održati sklad jer se on posvetio uzlaznoj teniskoj karijeri, a ona je otišla na studij u Italiju, u Milano i nisu se mogli često viđati. "Jedva sam si financijski mogla priuštiti studij, nije bilo novca za putovanja. Ni Novak tada nije puno zarađivao. Zrakoplov je za nas bio svemirski brod", govorila je Jelena ne krijući da ju je dragi ipak često uspijevao iznenaditi posjetom. Sve je za njih krenulo idilično nakon njezine diplome, kad je preselila k njemu u Monako, odakle ga je pratila na najvažnijim teniskim mečevima.

Profimedia

Ubrzo se zaposlila u službi za ljudske resurse u jednoj tamošnjoj naftnoj kompaniji. No, njezin cjelodnevni angažman u uredu i njegova putovanja na mečeve nisu dobro utjecali na vezu. Tada su shvatili da se nešto mora promijeniti pa se ona povukla s posla i 2007. su zajedno osnovali Fondaciju Novak Đoković gdje je zasjela na direktorsko mjesto. Fondacija je organizirala brojne hvalevrijedne humanitarne akcije, a njoj se opet pružila prilika dovoljno vremena provesti uz supruga.

Jelena Djokovic Ristic pregnant attends the French Open 2017 at Roland Garros on june 7 , 2017 in Paris, France, Image: 335526335, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures
Profimedia, Crystal pictures
Jelena Đoković u lipnju na Roland Garrosu

Sedam sretnih godina kasnije na putu je bio sinčić Stefan te je pala odluka o braku. Sve se nekoliko godina činilo u najboljem redu sve dok ljeto prije dvije godine nije donijelo naslovnice s kojih je vrištalo "Razvode se Novak i Jelena Đoković". Ta ih je kriza doista dovela do ruba razvoda. Tada je Novak ispao u trećem kolu Wimbledona, a njegova je supruga sama otputovala na daleku destinaciju. Tenisač više nije mogao tajiti istinu, pa je za medije izjavio: "Na Wimbledonu se nije radilo o fizičkom problemu, nije kriva nikakva ozljeda. Riječ je o nečemu kroz što sam prolazio u privatnom životu. Svi mi imamo privatne probleme i suočavamo se s različitim životnim izazovima. To su stvari s kojima se moramo susresti i koje moramo prevladati da bi napredovali kao ljudska bića. To smo riješili. Život ide dalje kao i sve ostalo". Šuškalo se tada da je prste u njihov brak umiješala indijska glumica Deepika Padukone s kojom je viđen nekoliko puta, a Jelena je tada navodno zatražila da razdvoje bankovne račune.

LONDON, ENGLAND - JULY 15:  Jelena Djokovic and her son Stefan celebrate during the men's singles final on day thirteen of the Wimbledon Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 15, 2018 in London, England.  (Photo by Karwai Tang/WireImage )
WireImage
Jelena Đoković i Stefan

Ipak, uskoro nakon stigla im je kćerkica Tara i brak je opet procvjetao, a Novak i dalje ne štedi riječi hvale za svoju životnu partnericu.

Foto: Instagram

"Na sva zvona slavim rođenje moje najveće ljubavi, moje inspiracije i podrške. Slavim sve ono što je, sve ono što će biti i želi biti. Divna majka, žena, prijatelj, poduzetnik, filantrop, učitelj, lider… toliko mnogo uloga, a uvijek u svemu je ljubav. Ponosan i zahvalan što si sa mnom. Da se svake godine podmlađujemo i rastemo u isto vrijeme. Volim te!" – napisao je javno Nole svojoj Jeleni za prošli rođendan, a ove godine prije mjesec dana "podebljao" je te riječi ovako: "Sretan rođendan Jubičak! Još jedna godina za pamćenje. Naša djeca i ja smo zahvalni što te imamo u našim životima koje ispunjavaš svakodnevno s puno ljubavi i suosjećanja. Ljubimo te i volimo iz sve snage".

Serbian Novak Djokovic receives the winners trophy from the Duchess of Cambridge after victory in the Men's Singles Final match against Swiss Roger Federer at Wimbledon on Sunday, July 14, 2019. Djokovic won the match 7-6,1-6,7-6,4-6,13-12., Image: 458515218, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press
U nedjelju je Novak Đoković pobjednički pehar primio iz ruku Kate Middleton, Vojvotkinje od Cambridgea

Linker
19. travanj 2024 17:55