Profimedia, Exclusivepix
'to je kao da ste u zatvoru'

Nesigurnosti glumice: 'Nisam mogla prihvatiti da starim, ni podnijeti mlađu dadilju'

Uspješna 50-godišnja američka glumica Gillian Anderson, najpoznatija po ulozi Dane Scully u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji 'Dosjei X', priznala je da je bila užasnuta jer su je morile misli da će, kako bude starila, gubiti snagu kao što je gubi 'valuta koja sve manje vrijedi'.

Ovih je dana Gillian Anderson u fokusu javnosti zbog nove uloge na West Endu, u showu 'All about Eve'. Ona igra Margo, uspješnu glumicu koja se sprijatelji s naoko nevinom Eve (Lily James), koja čini sve da uzurpira njezino mjesto. 'Mnoge će se žene pronaći u ovoj radnji - Margo ima traženog mlađeg muža, a onda dolazi ta nevjerojatna mlada djevojka', istaknula je Anderson.

U intervjuu za Vogue rekla da je slično iskustvo imala u vlastitom životu: 'Kao tinejdžerica u Michiganu bila sam dio punk scene i hodala sam s dečkom iz jednog benda. Imala sam prijateljicu koja je polako mijenjala izgled... ošišala se točno kao ja, stavila isti piercing... i onda me dečko prevario s njom'.

Prisjetila se još jedne sličnosti. 'Kasnije u životu morala sam zaposliti dadilju. Zvala sam jednu švedsku agenciju i žena me htjela umiriti riječima 'Gospođo, ne brinite, sve su naše dadilje vrijedne, mlade i lijepe'. Tada se nisam mogla suspregnuti pa sam joj odgovorila: 'Ima žena koje žele lijepu mladu dadilju, ali ima i onih koje to... radije ne bi'.

Strah od starenja u životu je dugo osjećala: 'Bojala sam se da će, kako budem starila, sve više zaboravljati na mene, da ću postati nevidljiva kad moja valuta više ne bude imala nikakvu vrijednosti. I onda sam jednog dana vidjela sebe na ekranu i odjednom shvatila da sam se promijenila. To je kao da vas uhite. Šok. Da, naravno, čovjek se tada treba okrenuti sebi i osvijestiti druge vrijednosti u životu. Ali prvo morate proći kroz tu traumu, oplakati. Ja jesam, jednom sam cijeli dan plakala. Sada je sve na mjestu', rekla je Anderson.

THE X-FILES, Gillian Anderson, 'Founder's Mutation', (Season 10, ep. 1002, airs Jan. 25, 2016), 1993-2002., Image: 272988929, License: Rights-managed, Restrictions: ©20thCentFox/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

Majka je troje djece - Piper ima 24, Oscar 12, a Felix 10 godina. Kći Piper dobila je u braku s Clydeom Klotzom, pomoćnim scenografom 'Dosjea X', a dvoje mlađe djece dok je bila u vezi s Markom Griffithsom s kojim se razišla 2012. Trenutačno je u ljubavnoj vezi s Peterom Morganom, filmskim scenaristom rođenim u Londonu.

HOLLYWOOD, CA - JANUARY 08:  Actress Gillian Anderson honored with Star on The Hollywood Walk of Fame on January 8, 2018 in Hollywood, California.  (Photo by Jesse Grant/Getty Images)
Getty Images

Linker
19. travanj 2024 14:03