Budi znatiželju

Neprepoznatljiv glumac: Daniel Radcliffe u novom filmu glumi Grammyjem nagrađenog komičara hrvatskog podrijetla

Iza filma ‘Weird: The Al Yankovic Story‘ nalaze se dvije nezavisne producentske kuće koje su privukle slavnog glumca ulogom otkačenjaka neobične frizure koji je parodirajući tuđe glazbene hitove zgrnuo bogatstvo.

Britanskog glumca Daniela Radcliffea (32) privukao je nesvakidašnji projekt, naslovna uloga u biografskom filmu "Weird: The Al Yankovic Story" čiji stvarni glavni junak, Weird Al Yankovic (62), ostavlja dojam kao da je ponikao iz čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera.

Slavni glumac koji je posljednjih godina glumio u nizu nezavisnih filmova, od "Kill Your Darlings” i "Swiss Army Man" do "Escape from Pretoria", već istražuje Yankovicev život. Objavljene su prve Radcliffeove fotografije s dužom frizurom i retro naočalama kakve nosi Yankovich, a oglasila se i ekipa koja stoji iza projekta.

"Ništa nećemo prikriti. Istražit ćemo svaki aspekt Yankoviceva života, od njegovog meteorskog uspona do slave s ranim hitovima kao što su 'Eat It' i 'Like a Surgeon' - do njegovih groznih ljubavnih afera slavnih i izopačenog načina života", piše u priopćenju koje prenosi Daily Mail. Iza filma stoje producentske tvrtkame "Funny Or Die" te "Tango Entertainment", film će se, kažu, prikazivati na streamingu "The Roku Channel", ali datum kad će se moći pogledati zasad nije naveden.

image

Otac Weird Al Yankovica je hrvatsko-slovenskog podrijetla.

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Dvadeseta godišnjica Harryja Pottera otkrila u koga je cijelo vrijeme bila zaljubljena Emma Watson

Svjestan da neobičan projekt budi znatiželju, ali i sumnje radi li se zaista o filmu ili je riječ o navlakuši - scenarist filma Colin Davis rekao je vjerojatno u šali: "Očito nema dovoljno biografskih filmova o poznatim glazbenicima pa smo se morali prihvatiti istinite i neistražene priče o Weird Alu."

Hrvatsko podrijetlo

A sam Yankovich, koji je, zacijelo osmislio cijeli projekt, izjavio je: "Apsolutno sam oduševljen što će me Daniel portretirati". Dodao je kako uopće ne sumnja da će je to biti uloga po kojoj će ga buduće generacije pamtiti...

Samo po sebi nameće pitanje tko je Weird Al Yankovic? Riječ je o glazbeniku koji se proslavio zabavnim podvalama radijskih hitova. Njegov posljednji album "Mandatory Fun" bio je 2014. na vrhu američke Billboard ljestvice tjedan dana, a komičar se probio urnebesnom obradom hita Michaela Jacksona "Beat It" iz 1984. koji je prepjevao u "Eat It". Osebujni umjetnik čija dugačka frizura s valovitim uvojcima pomalo podsjeća na autoportret njemačkog grafičara Albrechta Dürera, za svoj komičarski rad osvojio je čak pet Grammyja. Nije nikakvo spadalo: dosad je prodao čak 12 milijuna primjeraka svojih albuma s parodijama (snimio je više od 150 parodija), piše i vlastite pjesme, a osim 11 nominacija za najveću diskografsku nagradu može se pohvaliti s četiri zlatne te čak šest platinastih ploča u Americi.

image

Weird Al Yankovic sa suprugom Suzanne

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Gotovo dvije godine ga nismo vidjeli u javnosti, a sad kad se pojavio svi se pitaju je li dobro

Najzanimljivije je to da je američki zabavljač - čije je pravo ime Alfred Matthew Yankovic - po ocu Nicku Yankovicu hrvatskog i slovenskog podrijetla, dok po majci Mary (djevojačko joj je prezime Vivalda) ima talijansko te škotsko-irsko podrijetlo, piše portal Ethnic of celebs. Odrastao je u kalifornijskom gradu Lynwoodu, a otac mu je kao veteran II. svjetskog rata dvaput odlikovan ordenom Purpurno srce. Prvi instrumenti kojima je ovladao bili su gitara i harmonika, a karijeru je započeo dajući glazbene instrukcije klincima u rodnom gradu.

Danas, pak, živi u vili u Hollywood Hillsu sa suprugom Suzanne Krajewski, izvršnom direktoricom marketinga. Imaju kćer Ninu (18), a prije 18 godina tragično je izgubio roditelje: pronađeni mrtvi u svom domu u Kaliforniji, a podlegli su slučajnom trovanju ugljičnim monoksidom iz svog kamina.

Film o neobičnom zabavljaču koji je dijelomice i hrvatskog podrijetla, već sad kopka znatiželju zbog slavnog glumca koji će ga "oslikati" na velikom platnu. Kad su ga pitali zašto bira otkačene uloge, Radcliffe je rekao prije dvije godine za Esquire da želi pokazati fanovima kako nije samo Harry Potter. Uloge u nezafisnim filmovima omogućavaju mu radikalni odmak od lika kojim se proslavio.

"Oduvijek želim imati što širi izbor uloga. Uvijek sam se divio glumcima koji su s lakoćom skakali iz žanra u žanr i radili ono što im se sviđa", zaključio je Daniel Radcliffe.

Linker
24. travanj 2024 09:48