Ella Dvornik
 INSTAGRAM
Sjećanje na genija

Neodoljiva scena iz doma Dvornikovih: 'Plešemo i mislimo na didu Dinu'

Na današnji dan prije deset godina, obitelj Dvornik, Split, Hrvatska, pa i cijela regija ostala je prerano bez cijenjenog glazbenika Dine Dvornika.

Glazbenik Dino Dvornik preminuo je 7. rujna. 2008. u 44. godini života. Hrvatski kralj funka, kako ga mnogi nazivaju, preminuo je snu. Tragična i prerana smrt, kako je kasnije ustanovljeno, nastupila je zbog kobne kombinacije tableta za smirenje, onih protiv bolova i antidepresiva.

Prošlo je deset godina od tog tragičnog dana, a njegova najbliža obitelj - Danijela, Ella i unučica Balie Dee, s posebnom se nostalgijom prisjećaju glazbenog genija.

'Jutarnja tjelovježba. Plešemo na Udri jače manijače i mislimo na didu Dinu - 10 godina', napisala je u Instagram statusu Ella.

'Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama ali puno kvalitetnije, po svom guštu. Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise, kad usporiš ritam i radiš da ugodiš sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio bez udovoljavanja širokoj masi, za svoj gušt. Bio bi vjerojatno prisutan na svim društvenim mrežama jer bi napokon mogao reći što god poželi. Možda bi unovčio svoje igranje igrica, imao svoj YouTube kanal i gomilu followera. Možda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega, a najmanje onoga jednostavnog života, analognog snimanja na samo 16 kanala, neiscrpne ideje, lakoće življenja i stvaranja, gdje sve što se dogodi bude pozlaćeno, a da toga nisi ni svjestan. Jer mladost je takva, luda i poletna, starost je izbirljiva, a kičma opterećena. Nije volio starost. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina, vječnog za*ebanta s toplim dječačkim očima . Nedostaješ.', napisala je Danijela na svom Instagramu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

10 godina , ne znam je li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih 5 godina je sporo prolazilo , činilo se dugo a onda su se emocije ipak stabilizirale kao ustalom i život. Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dina 10 godina starijeg sa pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine . Lipe bi godine imao , tek 54. Tko zna sta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje glazbeni instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju . Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina. Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije .Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama ali puno kvalitetnije , po svom gustu . Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise , kad usporis ritam i radiš da ugodis sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio bez udovoljavanja širokoj masi , za svoj gust. Bio bi vjerojatno prisutan na svim drustvenim drustvenim mrežama jer bi napokon mogao reci sto god poželi . Možda bi unovčio svoje igranje igricama , imao svoj YouTube kanal i gomilu folowera. Mozda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega a najmanje onoga jednostavnog života , analognog snimanja na samo 16 kanala , neiscrpne ideje , lakoće življenja i stvaranja , gdje sve sto se dogodi bude pozlaćeno a da toga nisi ni svjestan. Jer mladost je takva, luda i poletna , starost je izbirljiva a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina , vječnog zajebanta sa toplim dječačkim očima . Nedostaješ.#ljubavsezoveimenomtvojim #boljebitiskrtnegoprimitivan #bilojezabavnozivjetistobom #glazbunamnitkonemozeukrasti #desetgodinaodkadatenema #alitisitu

Objavu dijeli Danijela Dvornik (@danijeladvornik)

Desetu obljetnicu smrti supruga provodi na otoku Braču, u tišini, jer je osjetljiva na pompu koja se veže uz intimne trenutke.

'Prvih pet godina bih najradije zaboravila. Bilo je to uistinu teško razdoblje. Činilo mi se da se stalno vrtim na mjestu, unatoč tome što sam se jako trudila da nastavim sa životom. Ni u čemu nisam pronalazila mir i zadovoljstvo. Iako su obitelj i bliski prijatelji bili uz mene, dugo sam se borila s osjećajem napuštenosti i praznine, koji su najgori demoni kad ostanete bez bliske osobe. Dino i ja smo zajedno proveli dvadeset i jednu godinu, od čega devetnaest u braku. Imali smo vrlo bogat i živopisan život, a onda sam preko noći ostala sama. Na koncu, svog muža nisam ni stigla oplakati', zaključila je nedavno u intervjuu za magazin Gloria.zagreb 220305
dino dvornik pas as cerka ela  susjed i danijela dvornik
snimio damjan tadic
-studio-
Damjan Tadić / CROPIX
Danijela, susjed, Ella, pas As i Dino 2005.

Linker
24. rujan 2022 19:49