Obitelj koju sami biramo

Nazdravimo prijateljstvu! Marijana Batinić posvetila dirljive riječi svojoj najvažnijoj ženi

Popularna voditeljica izdvojila je deset fotografija i opisala što joj njena najbolja prijateljica znači. Bile su povezane još u rodilištu, a od osnovne škole postale su nerazdvojne.

Nakon burne i emotivne godine, nekako je prirodno razmisliti o svemu proživljenom i doživljenom, posložiti događaje i ljude koji su nam obilježili to vrijeme, ali i cijeli život i podvući crtu. Voditeljica Marijana Batinić ove je godine doživjela predivne trenutke. Nakon što je sve nedaće koje su nas zadesile - od pandemije i potresa - proživjela trudna, ljeto je smireno i opušteno provela na moru te u rujnu rodila svoju drugu djevojčicu Rozu.

Uz obitelj koja ju je u svim tim trenucima pratila iz dana u dan, uz nju je bila i ona druga obitelj. Prijatelji - koje s pravom nazivamo obitelji koju sami biramo. Upravo se ovih blagdanskih dana Marijana prisjetila svoje nabolje prijateljice Petre Nižetić Mastelić i posvetila joj dirljivu objavu.

"Nazdravljamo u ime 25 godina prijateljstva! Razmišljajući o ženama koje su najviše utjecale na mene, prvo mi s ramena svojim toplo-prijetećim pogledima iskaču mater, baba i rodica uz koju sam odrasla. Ali taj je utjecaj prirodan i očekivan, pa ću se prisjetiti moje Petre, prijateljice koja mi je poput sestre", započela je dirljivu objavu Marijana Batinić.

Vezane od rodilišta

Ona se ove blagdanske dane posebno prisjetila dugogodišnje prijateljice s kojom je bila nerazdvojna od djetinjstva.

"Zapela mi je za oko još u osnovnoj školi 'Mosorski partizani', a poslije smo skužile da su nam mame ležale skupa u bolnici, u istoj sobi i održavale trudnoću. U srednjoj smo sjedile u istoj klupi, a sjećam se kao jučer kad je odjurila iz škole s fasciklom, žureći na presicu HNS-a, što je mene toliko fasciniralo da sam je nažicala da i mene ubaci na lokalnu televiziju, barem da izvještavam o cijeni kupusa na splitskom pazaru. I bi tako...", prisjetila se Batinić.

"Ista osnovna, ista srednja, isti fakultet, 'Po ure torture' i dodatnih deset zajedničkih televizijskih godina... Materijala ima za oveću knjigu, a ovih desetak sličica samo je mali podsjetnik na naše skitnje", kazala je omiljena televizijska voditeljica.

Prijateljica Petra s kojom je bila nerazdvojna, zbog ljubavi prema Sinjaninu s američkom adresom Frani Masteliću, preselila je u San Francisco. Tamo odgajaju svog sina Jozu, a s vremenom je Petra promijenila i neke navike na društvenim mrežama.

"Mislim da bez nje danas ne bih bila ono što jesam. Kao da mi ju je život dodijelio, jer smo toliko različite, a opet toliko povezane. S obitelji živi u Americi, skinula se s Instagrama, živi neki svoj đir, uvijek drugačija od drugih, uvijek svoja - i to je samo jedna od stvari zbog kojih mi je istinski fascinantna", zaključila je Marijana.

Linker
23. travanj 2024 20:22