Tomislav Kristo CROPIX
Loši trenuci su iza nje

Nakon teškog perioda, Petra ima razlog za slavlje: 'Propalo se nije, krov nad glavom je čitav'

Iako prije nekoliko mjeseci nije znala kako će zaraditi za život, domaća glumica Petra Dugandžić sada je sretno uplovila u novu godinu života, zahvalivši se svima koji su bili uz nju tijekom teških trenutaka.

Domaća glumica Petra Dugandžić proslavila je 44. rođendan, a retrospekciju na prošlu godinu podijelila je u objavi na Instagramu uz video s fotografijama na kojima vesela i zaigrana uživa u kupanju i zdravici.

"Bila je jedna od luđih godina. Puno se radilo, puno putovalo, skinulo nešto tih upornih kila, dobilo jednako toliko kamenaca, propalo se nije, krov nad glavom je čitav, sve u svemu baš ovu sam dobila potrebu proslaviti. Meni jedna od ljepših poslovnih godina bez obzira na sve, slatkiši od uloga kakve se samo priželjkuju", napisala je glumica, pritom se zahvalivši svim svojim prijateljima i kolegama na lijepim trenucima.

Dodala je da broj 44 simbolizira rad, produktivnost, stvaranje jakih temelja, pretvaranje ideja u formu i nove početke te je svim svojim najdražim osobama na kraju poručila: "Svi vi moji, ostanite tu gdje jeste. Volim vas i živjeli".

Tijekom karantene i izolacije, Petra se na društvenim mrežama požalila da je ostala bez mogućnosti da zaradi honorar. Tada je napisala da je već 15 godina u nemogućnosti stvaranja stalnog radnog odnosa.

zagreb, 090616.
Avenija Dubrovnik 17.
U MSU predstavljena je nova dnevna dramska serija Nove TV, koja ce krenuti s emitiranje ove jeseni.
Na fotografiji:  Petra Dugandzic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Petra Dugandžić na predstavljanju dramske serije Nove TV 2016. godine

Ekskluzivno za Gloriju.hr otkrila je kako ju je cijela situacija šokirala.

"Prvenstveno bih pojasnila ljudima što znači biti slobodni umjetnik. Od završetka Akademije radim honorarno jer u gradskim kazalištima nema mjesta za mene, za stalni radni odnos. U prijevodu to znači da 15 godina preživljavam od projekta do projekta, ne znajući hoće li sutra biti posla. Bilo je perioda kada nisam radila i do 5 godina, navikla sam na život bez garancije i sigurnosti. No, trenutno nastala situacija ostavila me u stanju šoka. Surađujem s četiri kazališta koja su sva ovih dana zatvorila svoja vrata. Spoznaja da sam do daljnjeg ostala bez prihoda, blago rečeno je zastrašujuća. Bez prostora za manevar, bez plana i ikakve zaštite od strane države", iskrena je bila glumica.

Zato je jedva dočekala da se kazališta ponovo otvore i da konačno počne zarađivati za život onim što voli - glumom. Petra trenutno radi na pripremama za novu predstavu kazališta Moruzgva radnog naziva "Majstori" koja će premijeru imati na jesen.

Čitajte i:

Potresna ispovijest naše poznate glumice: 'U šoku sam, situacija je zastrašujuća, bez prihoda sam i mogućnosti da radim'

Odluka koja je sve digla na noge: 'Jeziva bol. Spavala bih na betonu, ali ju ne bih ostavila samu u bolnici'

Linker
18. travanj 2024 16:25