Nije primjereno

Nakon objave bolesti: Zlatna malina odlučila povući ‘nagradu‘ Brucea Willisa

Vrckava i nimalo laskava nagrada ove je godine na listi nominacija odabrala glumca za čak osam njegovih uloga, zbog čega su otvorili i posebnu kategoriju nazvanu po njemu.

Provokativna nagrada Zlatna malina, koja se dodjeljuje najgorim filmskim ostvarenjima, opozvala je svoju odluku da 'odlikuje' Brucea Willisa, nakon što je njegova obitelj objavila da se holivudski glumac bori s afazijom. Zbog medicinskog stanja pogođen mu je centar za govor u mozgu kao i druge kognitivne sposobnosti.

"Nakon mnogo razmišljanja i razmatranja, Zlatna malina donijela je odluku o opozivu nagrade dodijeljene Bruceu Willisu, zbog njegove dijagnoze koja je nedavno obznanjena. Ako je nečije zdravstveno stanje faktor pri donošenju oluka i/ili njihove izvedbe, priznajemo da nije primjereno dodijeliti im Malinu", stoji u službenoj objavi prenosi CNN.

image

Bruce Willis obožavan je zbog svojih brojnih filmskih hitova.

JUSTIN TALLIS AFP

Obitelj Willis u srijedu je poslala zajedničku objavu u kojoj su obznanili da se njihov suprug, otac i bivši suprug, povlači iz svijeta glume zbog bolesti.

"Ovo je zbilja izazovno razdoblje za našu obitelj i vrlo smo zahvalni na kontinuiranoj ljubavi, suosjećanju i podršci, napisale su u izjavi članice obitelji Willis.

Čitajte i: Crne slutnje se obistinile: Bruce Willis zbog bolesti mozga prekida s glumom

Dobio i svoju kategoriju

Bruce se sa svojim zdravstvenim stanjem nosio tako da je prihvaćao i glumio u gotovo svakom filmu koji mu je ponuđen, samo u 2022. ima pred sobom 11 premijera.

Čitajte i: Teška dijagnoza... Bruce Willis bi zbog bolesti uskoro mogao okončati karijeru

Zlatna malina ove je godine "nominirala" Willisa za čak osam njegovih uloga, zbog čega su otvorili i posebnu kategoriju nazvanu po njemu "Najgore izvedbe Brucea Willisa u filmu iz 2021.". Takozvanim pobjednikom proglašena je njegova uloga u filmu "Cosmic Sin".

"Kategorija nikad nije zamišljena kao trajni dio Maline. Tako da se neće ponoviti", dodano je u službenoj izjavi Zlatne maline.

Linker
18. travanj 2024 18:52