Stoji uz prijatelje

Nakon gotovo dvije godine izbivanja iz javnosti Janica se javila: Pružila podršku bitnom čovjeku

Naša poznata skijašica iz javnosti se povukla nakon rođenja svog sina Oskara, a sada se pojavila kako bi podržala prijatelja.

Nakon gotovo godinu dana izbivanja iz javnosti naša najtrofejnija sportašica Janica Kostelić oglasila se u javnosti. Učinila je to kako bi podržala obiteljskog prijatelja, HRT-ovog urednika Brune Kovačevića i njegovu zbirku knjiga "365 sportskih priča". Bivša skijašica je snimila video u kojem je na perfektnom engleskom pozvala i velike i male da pročitaju ovu knjigu.

"Pozdrav svima, moje ime je Janica Kostelić. Jako sam uzbuđena što je Bruni pala na pamet ova odlična ideja da napiše dječju knjigu o velikim sportašima diljem svijeta. Priče su jako inspirativne, nadam se da knjigu neće čitati samo djeca jer sam uvjerena da svi mogu naći priču koja im je inspirativna i da će promijeniti neke stvari u svom životu, za što nisu ranije imali hrabrosti. Pročitajte knjigu i uživajte u njoj", poručila je Janica, ujedno i zvijezda jedne od 365 priča.

Povučeni život sportske zvijezde

Pored objavljenog videa, na Instagram profilu "365 priča" napisano je i koja se to legendarna zgoda može o Janici pročitati u knjizi "Zima" - ona o legendarnom laufu bez štapa i rukavice. Obiteljski prijatelj Bruno Kovačević od prvih je dana svjedočio uspjesima i Janice i njenog brata Ivice Kostelića, o njima je snimio i dokumentarni film ‘Gnothi Seauton‘ (‘Upoznaj sebe)‘.

Otkako je na Novu godinu 2019. Janica postala majka i rodila svog sinčića Oskara u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, povukla se iz javnosti. I prve godine sina, baš kao i trudnoću za koju se saznalo tek u listopadu 2018. Janica drži daleko od očiju javnosti.

Ubrzo nakon što se saznalo da je trudna bivša sportašica dala je ostavku na mjesto državne tajnice za sport na kojem je bila tri godine te se otad u javnosti gotovo više i ne pojavljuje. Zato je njena podrška Kovačevićevom projektu još i dragocjenija.

Linker
24. travanj 2024 08:06