Voditelj Dalibor Petko
 Bojan Zibar
bolan odlazak

Najtužniji dani domaćeg voditelja: 'I ti i ja smo nekako znali da nam je zadnji put...'

Nakon devet zajedničkih godina, voditelj Dalibor Petko (40) rastao se od svog Vasija, mješanca ovčara koji je zbog bolesti preminuo samo dan nakon važne obljetnice u obitelji Petko

Nakon devet zajedničkih godina, voditelj Dalibor Petko (40) rastao se od svog Vasija, mješanca ovčara koji je zbog bolesti preminuo samo dan nakon važne obljetnice u obitelji Petko

Teška srca voditelj Dalibor Petko na Facebooku se oprostio od svog prijatelja, psa Vasija koji je zbog bolesti zauvijek usnuo samo dan nakon što su Daliborovi roditelji proslavili 50.godišnjicu braka. Vasija je udomio iz azila prije devet godina i tada još jednom pokazao koliko veliko srce ima.

'Naša mala njuškice. Danas smo se tužnog srca oprostili od tebe. Znao si da mama i tata imaju veliki dan pa si pričekao da budemo tužni tek kad sve prođe. Baš si uvijek bio pravi mali gospodin. Hvala ti što si nas odabrao za svoju obitelj, što si nam bio najbolji prijatelj i što si nas jako volio ovih devet godina koliko si bio s nama. I mi smo voljeli tebe. Jako! Bolest je bila jača, ali ti si se stvarno hrabro borio do zadnjeg. Čak i sinoć na dan našeg zadnjeg susreta, kad si iscrpljen ležao u svojoj kućici. Došao sam te pozdraviti a ti si mi samo polizao ruku. No dogodilo se tada nešto nevjerojatno. Dok sam ulazio u auto, mama me je zaustavila i rekla Vasi je ustao i došao te pozdraviti. Jedva si stajao na nogicama, ali si napravio to onako kako si uvijek radio. I ti i ja smo nekako znali da nam je zadnji put. I lijepo smo se rastali, prijatelju moj. Ujutro te vise nije bilo. Kazu da psi odmah idu u raj. Za tebe je to nadam se neka livada, gdje ćeš se moći valjati do mile volje i biti zmazan kakav si uvijek volio biti. Ne možemo iz tebe izvuci lutalicu, je l' da? Obraćam ti se kao najboljem prijatelju, kao članu obitelji, jer to si bio. Sve si uvijek znao i razumio i uvijek si čekao, bez obzira koliko lijevalo ili sniježilo. Danas je jedini put kad si mi slomio srce, ali znam da to nisi želio. Jer ti si bio tu da nas utješiš. Doci će jednog dana neki tebi sličan prijatelj, ali znaj da niti jedan neće biti kao ti. Najljepši i najbolji, moj pasek-vasek. A sad te puštam... I nađi tamo negdje našeg Maxa. Vjerujem da ćete se brzo složiti i biti najbolji prijatelji', napisao je Petko na Facebooku.

facebook
Dalibor Petko i Vasi

2009. godine voditelj je iz Skloništa za napuštene životinje u Dumovcu udomio psa Maksa. Tada je apelirao da se ljudi, umjesto na kupnju životinja, odluče na udomljavanje pasa iz skloništa, što je pokazao vlastitim primjerom namjerno odabravši starijega psa koji je već jako dugo čekao udomitelja. 'Nažalost Max se razbolio i ubrzo umro. Iako je bio kod nas svega par mjeseci, zavukao nam se pod kožu, zato nam je bilo jako teško odlučiti se za novog psa', rekao je tada Petko. Ipak, ljubav prema psima bila je jača, pa je u obitelj 2010. stigao žućkasti mješanac ovčara. Iz Dumovca je udomio također odrasloga psa Vasija te tako još jednom nesebično pružio dom i omogućio ispunjen život biću željnom ljubavi i privrženosti. Vasijev novi dom bio je u okolici Velike Gorice.

'Vasi je super pas koji se odmah priviknuo na nas. Već duže vrijeme planiram uzeti psa, a kad sam vidio Vasija znao sam da je to pas za mene', rekao je tada Dalibor.

Linker
26. travanj 2024 15:36