Profimedia, Mega Agency
OSTALI U DOBRIM ODNOSIMA

Najskuplji razvod svih vremena: Supruga osnivača Amazona podebljala novčanik za pozamašnu svotu

Osnivač Amazona službeno se razveo od svoje supruge s kojom ima četvero djece nakon 25 godina braka. Da je sve privedeno kraju na Twitteru je objavila sada bivša supruga jednog od najbogatijih osoba na svijetu.

Umjesto da slave srebrni pir, par je 25 godina života zapečatio rastavom braka i to ne bilo kakvom - razvod Jeffa Bezosa i MacKenzie proglašen je najskupljim razvodom svih vremena, a koštao je nevjerojatnih 137 milijardi dolara. Spisateljica je bivšem suprugu prepustila veći dio dionica u tvrtkama koje je posjedovala.

Jeff Bezos and MacKenzie Bezos
Vanity Fair Oscar Party, Arrivals, Los Angeles, USA - 04 Mar 2018, Image: 365158764, License: Rights-managed, Restrictions: Managed by Silverhub, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Jeff Bezos i MacKenzie Bezosna Vanity Fair partyju 2018. godine

"Zahvalna sam što je razvod mog i Jeffovog braka završen uz međusobnu podršku i razumijevanje i podršku svih koji su nam pristupili s ljubaznošću. Veselim se sljedećoj fazi našeg odnosa u kojoj ćemo biti roditelji i prijatelji. Sretna sam što su mu predala sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu te 75% posto naših Amazon dionica, kao i kontrolu glasovanja u mojim udjelima i to kako bih podržala njegovu daljnju suradnju s timovima tih nevjerojatnih kompanija. Uzbuđena sam zbog svojih planova za budućnost i veselim se onome što dolazi", napisala je novopečena milijarderka MacKenzie na svom Twitter profilu.

Putem Twittera se oglasio i Jeff koji se također zahvalio svima na podršci, a ponajviše svojoj bivšoj supruzi. "Zahvalan sam prijateljima i obitelji za svu podršku i ljubav. To mi znači više nego što možete zamisliti. Najveće hvala MacKenzie, zahvalan sam na njezinoj podršci i ljubaznost u ovom procesu i veselim se našem novom odnosu", dio je njegove objave.

Da se rastaju objavili su u siječnju ove godine. Tada su objasnili da se razvode nakon pomnog razmišljanja o svojem odnosu i da će život nastaviti kao prijatelji. "Da smo na početku znali da ćemo se razvesti, opet bismo sve ponovili", objavili su sada bivši supružnici. Iako su se razišli u dobrim odnosima, u javnosti su se pojavile glasine kako je razlog raspada braka televizijska voditeljica i pilotkinja helikoptera Lauren Sanchez s kojom je Jeff imao aferu.

EXCLUSIVE: Amazon CEO Jeff Bezos - the world's richest man who has a fortune of 0 BILLION - reveals he and his novelist wife MacKenzie Bezos are divorcing after 25 years following a 'period of loving exploration. These exclusive images show them in happier times whilst a visit to Rome. Pictures taken 11th May 2017.
11 May 2017, Image: 406082525, License: Rights-managed, Restrictions: NO Italy, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Osnivač Amazona pokrenuo ga je u svojoj garaži 1994. godine i izgradio poslovno carstvo prilikom čega mu je supruga bila najveća podrška. Danas im se bogatstvo procjenjuje na gotovo 140 milijardi dolara.

Linker
19. travanj 2024 14:32