Reuters/Getty Images
FORBES 2016.

Najpreplaćeniji glumci Hollywooda nastavljaju svoju vladavinu

Znamo da najpoznatiji holivudski glumci za svoje projekte primaju jako velike iznose, a zahvaljujući magazinu Forbes znamo i da je to ponekad utemeljeno samo na staroj slavi.

Magazin Forbes ponovno je zbrojio i oduzeo troškove i zaradu filma te s obzirom na plaću glumaca otkrio tko je producentskim kućama donio najmanje profita, odnosno tko je to ove godine bio previše plaćen. Računaju se posljednja tri filma te se otkriva koliko se isplatilo izdvojiti pozamašnu svotu za pojedinog glumca. Za neke su rezultati stvarno poražavajući, a u 2016. godini, drugu godinu za redom, najpreplaćenijim je proglašen Johnny Depp. Na vrhuncu slave našao se zahvaljujući ulozi u filmu "Pirati s Kariba", ali američki glumac posljednjih godina niže neuspješne projekte jedan za drugim. Tako je u prošlih godinu dana svojim filmovima - "Yoga Hosers", "Alisa iza ogledala" i "Crna misa" donio samo 2,80 dolara na jedan dolar koji je plaćen, ali unatoč tome ima već deset filmova u kojima je dobio angažman.

Reuters

Ipak, Johnny Depp nije usamljen na popisu: Will Smith je zaradio pet dolara, Channing Tatum šest, a Will Ferrell 6,50 dolara za svaki dolar koji je sjeo na njegov račun. Svi oni dominirali su listom i lani, a iza njih slijede George Clooney, Adam Sandler, Mark Wahlberg i prošlogodišnji dobitnik Oscara Leonardo DiCaprio.

Linker
18. travanj 2024 08:24