spektakl sezone

Najdramatičnija izdanja s Met Gale: Kim Kardashian kao sado-mazo dama, Rihanna u ‘bubble‘ kreaciji, a J.Lo kao kaubojka

Ovogodišnja Met Gala bila je spoj elegantnih haljina, kostimiranih izdanja, ‘pomaknutih‘ lookova... Sve u svemu, zanimljiva modna večer.

Najveća modna večer u godini Met Gala 2021. u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku okupila je najveće američke zvijezde. Tema ovogodišnje Met Gale bila je zamišljena kao omaž brojnim američkim dizajnerima koji su redefinirali modu kroz povijest, a nazvana je "In America: A Lexicon of Fashion".

Iako se tradicionalno održava prvog tjedna u svibnju, pandemija je "poremetila" i planove za najveći modni događaj tako da smo ovu manifestaciju dočekali nešto malo prije jeseni. Zvijezde su imale više vremena razmisliti o svojim modnim kombinacijama, frizurama i šminci, a jedna žena posebno se istaknula iz mase.

image
Kim Kardashian
MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Riječ je, već standardno, o Kim Kardashian, odnosno Balenciaginoj kreaciji s kojom je ponovno rekreirala izgled na crvenom tepihu, iako nije u potpunosti jasno što je Kim željela postići ovim potezom. No, sigurno će se o tome još dugo pričati, baš kao i o njezinoj "mokroj" haljini koju je odjenula na Met Gali 2019. godine i time pokrenula trend koji je aktualan i dvije godine nakon što dokazuju modni odabiri Zendaye i Megan Fox.

image
Jennifer Lopez
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Met Galu nije propustila niti Jennifer Lopez, a odlučila se za kaubojsko izdanje, odnosno nosila je haljinu Ralph Laurena. Na razočaranje mnogih, nije stigla sa svojim novim/starim partnerom Benom Affleckom.

Čitajte i: Ususret najglamuroznijem modnom događaju godine: Prisjetili smo se genijalnih izdanja s Met Gale

No, jedan je par zajedničkim dolaskom potvrdio glasine o ljubavnoj vezi. Glumac Channing Tatum stigao je s glumicom Zoe Kravitz, koja mu je definitivno ukrala svu pozornost. "Golu" haljina, još jedan trend koji se ponavlja na gotovo svim glamuroznim manifestacijama koje okupljaju američke zvijezde, izabrala je i američka glumica najpoznatija po ulozi u seriji "Male laži". Zoe je otišla korak naprijed i u Saint Laurent haljini pokazala doslovce - sve!

image
Channing Tatum i Zoe Kravitz

PAPCULTURE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Celebrity par Rihanna i ASAP Rocky poigrali su se bojama - reper u razigranoj i šarenoj kombinaciji, a modna kraljica i vlasnica beauty carstva pojavila se "bubble" haljini mladog američkog dizajnera Connera Ivesa.

image
Rihanna i Asap Rocky
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na crvenom tepihu bili su i glumci Kit Harrington i Rose Leslie, dvojac i ljubavni par iz serijala "Igra prijestolja".

image
Kit Harrington i Rose Leslie
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, nagrada za najglamurozniju kreaciju pripada glazbenici Bille Eillish koja se pojavila u haljini Oscara de la Rente. Frizura je bila inspirirana Marilyn Monroe, a nosila je Cartierov nakit. Ovo definitivno nije Billie na koju smo navikli - u trenirci i oversize odjeći.

image
Billie Eilish
BRIAN PRAHL/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

I na ovogodišnjoj Met Gali brojne zvijezde poslale su snažne političke poruke, u prvom redu tu je američka političarka Alexandria Ocasio-Cortez. Na haljini je ispisala "oporezujte bogate", a mnogi su na društvenim mrežama pisali kako je upravo ona imala "najviše hrabrosti".

Čitajte i: 'Modni Oscari' ipak će se održati: Met Gala održat će se na čak dva datuma i imat će dvije teme

image
Alexandria Ocasio-Cortez i Aurora James
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najveća mlada nada i glumac Timothée Chalamet nosio je smoking dizajnera Haidera Ackermanna, a obukao je, vi više ni manje nego Converse starke, što je također jedan od "highlighta" večeri.

image
Timothee Chalamet
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 00:41