Obara rekord

Najbolja Netflix produkcija: Druga sezona Bridgertona obara rekorde gledanosti

U prva tri dana prikazivanja, prikupila je 193 milijuna sati gledanja diljem svijeta, najviše za bilo koju Netflixovu seriju na engleskom jeziku.

Od kada je emitirana druga sezona Netflixove adaptacije godine po romanu Julije Quinn, napeta ljubavna priča njenih glavnih junaka Anthonyja Bridgertona i Kate Sharme obara rekorde gledanosti. Prije nego li je serija prošlog tjedna postala dostupna, vjerovalo se kako će izostanak britanskog glumca Regé-Jean Pagea, koji je u prvoj sezoni tumačio ulogu vojvode od Hastingsa, možda naškoditi popularnosti "Bridgertona". Međutim, dogodilo se suprotno: zvijezde druge sezone serije, Jonathan Bailey i Simone Ashley, postali su toliko popularni da je zgodni vojvoda pao u drugi plan. Naime, na dan premijere 25. ožujka, te u prva tri dana prikazivanja druga sezona prikupila je 193 milijuna sati gledanja diljem svijeta, najviše za bilo koju Netflixovu seriju na engleskom jeziku tijekom tri dana prikazivanja.

Osim toga, Bridgerton je uvršten na ljestvicu Top 10 u 92 od 93 zemlje u kojima taj streaming div prati gledanost svojih projekata. Zasjenjen je samo u Japanu: bolji rezultat ondje je postigla španjolska televizijska serija "Kuća od papira" kanala Antena 3 koju, pak, distribuira Netflix. Da je riječ o majstorski osmišljenom i produciranom projektu (izvršna producentica je Shonda Rhimes), vidjelo se već u prvoj sezoni Bridgertona.

image

Novi nastavci Bridgertona se od prije nekoliko dana mogu gledati na Netflixu

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Čitajte i: Svečanu premijeru nove sezone Bridgertona obilježili glamurozni outfiti i nova lica

Debitirala je u prosincu 2020. i postala najgledanija originalna serija na streamingu nakon što ju je tijekom prvih 28 dana pogledalo čak 82 milijuna fanova, piše Yahoo. Gotovo godinu dana kasnije, u listopadu 2021., Bridgerton je nadmašila distopijska serija Igra lignji koju je tijekom prvih mjesec dana gledalo čak 111 milijuna ljudi.

Možda će priča o potrazi za ljubavlju u 19. stoljeću, s prekrasnim kostimima, snimana u raskošnim interijerima, koju smatraju suvremenom inačicom klasika Ponos i predrasude, nadmašiti taj rekord. Pokazalo se da su Jonathan Bailey i Simone Ashley odličan spoj, a njihova ljubavna nadmudrivanja i seks mogli bi privući više gledatelje od distopije Igra lignji s mnogo nasilja. Toga je u stvarnom životu više nego dovoljno. Kostimirane ljubavne smicalice i zanimljiva priča idealan su bijeg od briga s kojima se Netflixovi gledatelji suočavaju svaki dan.

Linker
20. travanj 2024 11:32