Slavni gost

Nagađanja su točna! Oskarovac Kevin Spacey u Zagrebu snima film o Franji Tuđmanu

Slavni glumac utjelovit će prvog hrvatskog predsjednika u novom filmu Jakova Sedlara, a neke scene već su snimljene.

Vijest da oskarovac Kevin Spacey (62) boravi u Zagrebu proširila se cijelim svijetom, od Rusije do Amerike. A to i ne čudi s obzirom na to da ovaj filmski i kazališni glumac rodom iz Kalifornije, posljednjih četiri godine slabo radi jer je suočen s brojnim optužbama za napastovanje i seksualno uznemiravanja mlađih muškaraca.

No ništa još nije dokazano, a lavinu je pokrenuo američki glumac Anthony Rapp koji je krajem 2017. javno progovorio o tome kako je Kevin Spacey, tada 26-godišnjak, u pijanom stanju na njega legnuo dok je imao samo imao 14 godina.

Prošli mjesec njujorški sud zabranio je Rappovim odvjetnicima da ispituju ostale anonimne prijave u svrhu dokaza, jer uvažavaju samo one pod punim imenom i prezimenom, te odlučio da oskarovac ne mora doći na sud i govoriti o svom privatnom životu. Rappovim odvjetnicima također je onemogućeno da glumca pitaju o optužbama koje je protiv njega u Londonu dignula osoba pod inicijalima C. D.. Ta se osoba u početku pridružila Rappu u tužbi protiv Kevina Spaceya, ali kako nije željela otkriti svoj identitet, sudac je odlučio da ne može dalje sudjelovati u optužnom predmetu.

image

Kevin Spacey u Zagrebu s Jakovom Sedlarom.

FOTOGRAFIJE: DAMJAN TADIC/CROPIX

Mnogo optužbi je protiv njega odbačeno, čeka se još što će biti s ovom koju je podignu Anthony Rapp no glumac će se morati prihvatiti posla jer je produkcijska kuća MCR koja stoji iz uspješne serije ‘‘Kuća od karata‘‘, protiv njega dignula i dobila presudu tešku 31 milijun dolara nakon što je arbitar zaključio da je prekršio politiku tvrtke protiv seksualnog uznemiravanja.

Glumit će prvog hrvatskog predsjednika

Kako bilo, ovaj dvostruki oskarovac, čija je gluma opčinila brojne ljubitelje filma i kazališta, sada mora prihvaćati projekte i uloge koje bi možda odbio dok je bio na vrhuncu slave. U Italiji je prošle godine snimio film ‘‘L‘ uomo che disegno Dio‘‘ u režiji Franca Nera, a polako se vraća i u Hollywood. Doduše, snimio je samo niskobudžetni nezavisni triler ‘‘Peter Five Eight‘‘, što mu je prvi film od 2018. snimljen na američkom tlu.

image

Holivudski glumac Kevin Spacey prosetao je centrom grada u drustvu Jakova Sedlara i njegovog sina Dominika Sedlara.

DAMJAN TADIC/CROPIX

Čitajte i : Kevina Spaceya u Zagrebu dočekao Jakov Sedlar: Spojila ih je ‘Gospa‘, a 30 godina kasnije zajedno slave Novu godinu

A kako stvari stoje, gledat ćemo ga i u novom filmu Jakova Sedlara u ulozi, ni manje ni više, nego prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Neki kadrovi već su snimljeni, tako da boravak Kevina Spaceya koji je u Zagrebu dočekao i Novu godinu, nije samo turistički. U hrvatsku metropolu stigao je prošli četvrtak s menadžerom Evanom Lowensteinom, odsjeo je u hotelu Esplanade, prošetao centrom grada, posjetio zagrebački HNK, kušao domaće specijalitete, a u noćnom klubu Mint plesao je uz Severinine pjesme i nema sumnje da će mu Zagreb ostati u lijepom sjećanju kao što mu je uostalom ostao Dubrovnik i Hvar.

Naime, nakon što je 2008. bio gost na Sarajevo film festivalu, proveo je par dana u Dubrovniku, a potom se u privatnom aranžmanu uputio na otok Hvar. Prošlo ljeto želio je također provesti u Hrvatskoj no pandemija mu je poremetila planove.No kako je rekao Jakov Sedlar, moguće je da slavni glumac ponovo vidi naše more jer ako ulove vremena otići će na izlet u Opatiju.

Linker
18. travanj 2024 04:10