Kopanje po uspomenama

Na svemu što ima, Kamala Harris može zahvaliti majci: ‘Davno mi je dala savjet kojeg se još uvijek držim‘

Buduća potpredsjednica SAD-a na društvenim mrežama posljednjih dana dijeli fotografije trenutaka iz svog djetinjstva, što je vrlo promišljen način kako se još više približiti obožavateljima i američkom narodu.

Danas, u 17 sati po našem vremenu, Joe Biden će postati 46. američki predsjednik, a Kamala Harris formalno će postati prva žena, prva Afroamerikanka i prva osoba azijskog podrijetla koja će biti američka potpredsjednica. No, prije inauguracije, Kamala je uzela vremena da prekopa po uspomenama i da ju američki narod što bolje upozna.

Na Instagramu je podijelila fotografije iz djetinjstva, fokusirajući se na svoju majku i sestru, a podijelila je i važan savjet koji joj je mama dala davnih dana.

Čitajte i: Kamala Harris šokirala supruga priznanjem: Prije prvog spoja napravila je ono što gotovo sve žene rade

"Moji su roditelji rođeni na pola svijeta, jedno od drugog: majka u Indiji i otac na Jamajci. Ali kao i mnogi drugi, u Ameriku su došli u potrazi za snom. I taj san bio je san za njih same, za mene i za moju sestru Mayu", započela je Kamala te nastavila:

"Rođena sam u Oaklandu, odgojila me majka Shyamala Gopalan Harris, jedna od rijetkih žena ne bijelkinja koja je imala mjesto znanstvenice na kalifornijskom sveučilištu Berkeley. Imala je 150 cm, ali kad bi je upoznali, pomislili biste da je visoka dva metra. Zbog nje sam odgojena u zajednici u kojoj su nas učili da svijet vidimo izvan sebe. Da budemo svjesni i suosjećajni prema borbama svih ljudi", ispričala je Kamala.

Majčin savjet, koji je potom otkrila, pomogao joj je da ostvari svoje snove i preuzme ulogu koja joj je suđena.

Čitajte i: Životna priča žene koja će postati prva potpredsjednica Afroamerikanka

"Moja je majka uvijek govorila: 'Ne sjedite i ne žalite se na stvari, učinite nešto'. Trudila sam se slijediti taj savjet svaki dan i živjeti po primjeru koji je dala", poručila je Kamala.

Druge dvije fotografije prikazuju Kamalu i njezinu mlađu sestru Mayu dok su bile djevojčice, a na trećoj su s majkom u šetnji. Shyamala, koja je istraživala rak dojke, nažalost je 2009. umrla od raka debelog crijeva u dobi od 70 godina. Kamalin otac Donald J. Harris umirovljeni je profesor ekonomije sa Sveučilišta Stanford. Par se razišao kad je Kamala imala sedam godina, a Shyamala je dobila skrbništvo nad njihovim kćerima.

Čitajte i: Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea: Mnogi su uočili katastrofalan propust!

Linker
19. travanj 2024 14:12