Čestitamo!

Mirjana Lučić u tajnosti je držala trudnoću: Iako je rodila nedavno, ne misli odustati od tenisa

Tenisačica koja je nov život i karijeru izgradila u SAD-u, otkrila je velike novosti i novu ulogu, onu najljepšu - majčinstvo.

Jedna od naših omiljenih tenisačica Mirjana Lučić u tajnosti je držala najvažniju vijest o svom životu - rodila je djevojčicu prije tri tjedna. Tu je informaciju čuvala samo za bliske prijatelje i obitelj.

Mirjana "Mikica" Lučić Baroni za tjedan će dana napuniti 39. godina, a nedavno je jednom američkom novinaru otkrila da još ne pranira otići u 'tenisku mirovinu' te da će probati još jednom.

"Bilo je sve to pomalo neočekivano. Za takve stvari razgovarali smo da ih damo u Božje ruke i da će se stvari dogoditi onako kako je trebalo. Kad se sve to dogodilo kako je i trebalo, shvatili smo da je stigao znak, da je vrijeme da objavimo vijest", otkrila je u intervjuu za Tennis.

image
Mirjana Lučić izgradila je nov život u SAD-u.
SASA BURIC/CROPIX

Vijest o tome da je postala majka pustila je privatnim kanalom. Mirjanin životni put je svima poznat. Nakon strelovitog uspona u mladosti, pobjegla je od nasilnog oca, u SAD-u je čak radila i kao blagajnica kako bi prehranila obitelj. Padala je sve niže na WTA listi i činilo se da će nekadašnje tenisko čudo od djeteta zauvijek ostati na marginama bijelog sporta. Novi obrat u životu i karijeri dogodio joj se kad je 2006. upoznala Danielea Baronija, američkog poduzetnika talijanskog podrijetla koji u gradu Sarasoti na Floridi ima nekoliko restorana i kafića.

"Daniele je stvarno perfekcija od čovjeka i jako se volimo . Iako isprva nije znao ništa o tenisu, vrlo brzo je shvatio koliko je to stresan posao i uvijek mi je bio podrška", rekla je Mirjana. Uspjela je ponovno pokrenuti karijeru i 2017. dospjela u polufinale Australian Opena i postati 20. tenisačica svijeta.

"Jedan od razloga zašto nisam ugasila Facebook je i taj što me podsjeća na taj moj put do polufinala na Australian Openu, te nevjerojatne pobjede i veliki rezultat. Naježim se kad to vidim", kazala je Mirjana.

image
Mirjana s majkom Anđelkom, sestrama Anom i Ivanom te braćom Mirom i Ivanom.
SASA BURIC/CROPIX

Trudnoća pod staklenim zvonom

Mirjana je otkrila i da je jako pazila da se ne zarazi od koronavirusa tijekom trudnoće.

"Bila sam u svojoj kući, podalje od svih. Koliko god je to ubijalo radost što nisam s obitelji, toliko sam s druge strane bila mirna, jer to je najmanji problem kad je riječ o tome da svi budemo zdravi. Sama sam išla na ultrazvuk. Čak nisam imala niti baby shower (tradicionalno darivanje djeteta s prijateljicama)", opisala je Lučić Baroni.

Vrijeme tijekom trudnoće provodila tako da je gledala Australian Open i svoje kolegice, koje su bile šampionke u mladosti, a igraju na grad slamu i kao majke.

image
Mirjana Lučić ugostila je ekipu magazina Gloria u svom domu na Floridi.
SASA BURIC/CROPIX

"Kad sam ja počinjala igrati, činilo se da si s 27 godina stara u teniskim vodama, praktički su te smatrali bakom. Sportaši su toliko različiti nego prije 20 godina, karijera im se čudesno produžava. Ja? Sigurno nemam još pet godina karijere, ali kad vidim ove mame na Touru sigurno sam zaintrigirala i razmišljam o tome, 'Da vidimo što mogu učiniti'", otkerila je naša tenisačica.

Mirjana Lučić udala se za ljubav svog života Daniela Baronija, ceremonija je održana u Sarasoti na Floridi 2011. Prije toga par je bio u vezi pet godina, a Baroni ju je zaprosio u prosincu 2010.

"Udala sam se za ljubav svog života i sada sam u sedmom nebu. Dan s obitelji i prijateljima bio je prekrasan. Bio je to najbolji dan u mom životu. Sve je bilo čarobno", kazala je o vjenčanju Mirjana.

Mladenci su medeni mjesec proveli na otočju Bora Bora zajedno sa svojim žutim labradorom Maxom, a onda se vratili svojim poslovima. Mirjanu su na turnirima i dalje gledali sažaljivo, smatrajući je izgubljenim slučajem, no ona nije gubila nadu da će opet doći njezinih pet minuta. Nakon što je našla sreću u ljubavi, ponovno je počela vjerovati u čuda.

Linker
15. travanj 2024 02:09