Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
Mini intervju

Mia Dimšić sasvim iskreno: 'I ja sam bila žrtva vršnjačkog nasilja'

Akcija protiv bullyinga '#naNAJjače' traje do 1. ožujka, a u njoj sudjeluje i mlada kantautorica koja samo za magazin Gloria kaže da je to nažalost sveprisutna pojava koju je i sama "okusila" na svojoj koži.

Zagrebačko kazalište Žar ptica upravo je otvorilo svoj jubilarni, 20. - "Naj, naj, naj festival" predstavom "Ako kažeš, gotov si!", čime se ujedno pridružuje obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Festival koji traje do 1. ožujka posvećen je, naime, akciji "#naNAJjače" protiv bullyinga, koju je podržala i pjevačica Mia Dimšić (27).

Mlada pjevačica prihvatila je poziv uz objašnjenje da je riječ o, nažalost, sveprisutnoj pojavi te da se, zbog toga što je sluša mlada publika, osjeća odgovornom progovarati o prevenciji nasilja.

Što vas je potaknulo da podržite projekt "#naNAJjače'?

Na vršnjačko nasilje posebno sam osjetljiva i uvijek se trudim javni prostor iskoristiti za pozitivnu svrhu. Iskustva iz školskih klupa još su mi svježa, i znam da djeca, zbog neznanja ili nedostatka kućnog odgoja, katkad mogu biti okrutna. Svaki oblik edukacije je stoga dobrodošao.

Jeste li kada bili žrtva ili svjedok vršnjačkog nasilja?

Fizičkog ne, ali emotivnog jesam. Mislim da smo svi bili u nekoj mjeri. U mojem razredu u osnovnoj školi bilo je djece koja često nisu nalazila zajednički jezik. Oduvijek sam bila plaha, prilično zatvorena djevojka koja teže sklapa prijateljstva, i glavna štreberica u razredu, na što je uvijek bilo negativnih komentara. Na sreću, to je sve bilo benigno.

Pratite li vijesti, znate li što se događa oko vas?

Najčešće ne znam. Smatram da to doista nema nikakve svrhe. Kad pratim vijesti, samo me zaboli trbuh od negativnosti. Mislim da su one i dizajnirane da izazovu takve emocije i ja se od toga svjesno odmičem.

Gdje ćete promovirati svoj novi album "Sretan put"?

Predstavit ću ga na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo 13. ožujka. Dosad sam najčešće nastupala u kazalištima ili na koncertima pod vedrim nebom pa na ovom klupskom izlazim iz svoje sigurne zone.

Možda će vas zanimati i:

Linker
17. travanj 2024 05:53