probudio se inat

Matija Vuica se ne predaje i kad je najteže: ‘Vjenčanja su sreća, ljubav, nada, to nam ne mogu oduzeti‘

Poznata dizajnerica, kojoj je tijekom potresa stradao atelje u središtu grada Zagreba, vratila se poslu hrabrija nego prije. Matija Vuica prepuna ideja predstavlja svoje nove raskošne haljine koje su kao stvorene za bajkovita vjenčanja.

"Neka ovaj dan bude blag i drag kao ova predivna mladenka... Vjenčanja su sreća, ljubav, nada, život...nadajmo se, to nam ne mogu oduzeti...", poručila je dizajnerica Matija Vuica kraj fotografije djevojke koja je odjenula njezinu raskošnu vjenčanicu. Ni nove epidemiološke mjere, a ni potres nisu poljuljali kreativnost dizajnerice koju mladenke obožavaju.

Iz udaraca koji su zatekli poznatu dizajnerica izašla je još revnija za rad i prepuna ideja što dokazuju ove fotografije nove vjenčanice...

Zagrebački potres u ožujku ove godine uništio je mnoge domove, institucije, kao i umjetničke prostore i radnje mnogih dizajnera i zanatlija, među kojima je i atelje dizajnerice Matije Vuice. Napuknuti zidovi, popadala žbuka, razbijene stvari bili su i mnogima još jesu podsjetnik na taj nemili događaj.

image
U svom ateljeu prošle godine je Matija Vujica predstavila haljine koje su bile na dodjeli Oscara.
FOTOGRAFIJE: BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Domaća dizajnerica nije mogla pustiti da prostor u centru Zagreba u kojem radi i prima klijentice bude nesiguran za obitavanje pa se posvetila renovaciji. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova, Matija je nedavno ponosno predstavila novouređeni atelje i poručila da je vrlo sretna što je sanacija konačno gotova.

"Moj stari atelier sjaji u novom ruhu. Sva ona tuga koju je potres donio, i šivanje u nemogućim uvjetima... sve je pospremljeno u neku duboku ladicu sjećanja, jer je nova energija iz toga izašla. Ostao je tek jedan zid na kojem je ispisana povijest ove divne stare zgrade... i zato plešem... plešem i plešem", napisala je na svom Instagramu Matija.

Linker
30. ožujak 2024 15:44