RAZLOG ZA SLAVLJE

Marko Livaja nije skidao osmijeh s lica, podršku mu pružali supruga Iris i sinčić Lorenzo

Obitelj Livaja ovih dana ima razloga za slavlje! Najbolji igrač Hajduka i HNL-a Marko Livaja potpisao je novi ugovor s klubom s Poljuda, u trajanju do ljeta 2027. godine.

Hrvatski nogometaš Marko Livaja produžio je ugovor s Hajdukom, a klub je na društvenim stranicama službeno potvrdio vijest koja je oduševila navijače. Livaja je s velikim zadovoljstvom držao dres sa svojim natpisom kojeg neće skidati idućih pet godina, sve do ljeta 2027. a cijelom događaju prisustvovao je i predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić. Cijela prva momčad Hajduka došla je podržati svoju mlađu i veteransku momčad koja sudjeluje na turniru.

image

Nogometni turnir Torcida kup

DUJE KLARIC CROPIX

Ubrzo je na Torcida Kupu klub organizirao iznenađenje za navijače. Ni manje ni više nego na mjestu gdje se igra ljetni balun pojavili su se strastveni navijači. Livaja je dijelio autograme svojim fanovima, a njegovi najveći obožavatelji koji su nazočili bili su maleni sinčić Lorenzo i Markova supruga Iris koja je cijelo vrijeme pokušavala zaustaviti nestašnog dječaka dok je trčkarao.

image

Iris i Marko Livaja sa sinom

DUJE KLARIC CROPIX
image

Iris LIvaja sa sinom

DUJE KLARIC CROPIX

Po svemu sudeći obitelj Livaja ove godine ima više razloga za veselje! Prije samo tri mjeseca Marko i Iris su nakon osam godina konačno izrekli sudbonosno da i tako okrunili jednu od najljepših ljubavnih priča u nogometnom svijetu. Na ljubav u dobru i zlu zavjetovali su se u crkvici u splitskom parku Sustipanu gdje su prošlog ljeta krstili svog sinčića Lorenza.

image

Obitelj Livaja

INSTAGRAM

Podsjetimo, Livaja je nogometnu karijeru započeo u niželigaškim klubovima GOŠK-u iz Kaštel Gomilice i Omladincu iz Vranjica. U ljeto 2008. dobio je poziv Dinama. No, prije nego što je bio registriran kao igrač Dinama, dobio je poziv Hajduka iz njegovog rodnog grada – Splita. Na kraju je prešao u Hajduk. Početkom 2010. priključen je prvoj momčadi splitskog Hajduka..

Uprava AEK-a odlučila je na ljeto 2018. godine otkupiti Livaju koji je do tada bio na posudbi iz Las Palmasa, jer se odlično uklopio u momčad iskusnog španjolskog trenera Manola Jiméneza i postigao je 10 pogodaka u 37 službenih utakmica AEK-a u svim natjecanjima. Potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine, uz klauzula o otkupu koja je iznosila 10 milijuna eura.

Nedugo zatim, neimenovana talijanska momčad, za koju se kasnije pokazalo da je Sampdoria, ponudila je 8 milijuna eura za hrvatskog napadača, no administracija AEK-a odbila je tu ponudu.

image

Marko Livaja

ANTE CIZMIC CROPIX

2020. AEK je odbio ponudu saudijske Al Wahde u iznosu od 4 milijuna eura, postavivši cijenu za Livaju na 8 milijuna eura.[25] Francuski prvoligaši Rennes i Saint-Étienne također su izrazili interes za dovođenje Livaje. 2021. Livaja je odbio potpisati produženje ugovora jer je proglašen viškom u prvoj momčadi. Istog dana kada mu je raskinut ugovor s AEK-om, Livaja se pridružio Hajduku do kraja sezone.

Po svemu sudeći 2022. godina samo je još jedna godina u nizu uspjeha nogometaša koji unatoč zavidnom uspjehu u karijeri uspijeva svaki slobodan trenutak posvetiti svojoj obitelji.

Linker
23. travanj 2024 16:01