Zimska idila

Marijana Mikulić o dogodovšitnama na Sljemenu: Svaka mama koja je bila na snijegu zna o čemu priča

Glumica je sa suprugom i trojicom sinova iskoristila lijepo zimsko vrijeme za rekreaciju na Medvednici na snijegu, a usput je nasmijala svoje pratitelje.

Glumica i majka trojice sinova Marijana Mikulić s obitelji se zaputila na Sljeme njezini dečki tamo su skijali ili sanjkali, a ova dinamična mama o svemu se našalila na Instagramu.

"Danas je najzabavnije bilo jesti ostatke snijega. Ali uspjeli smo i odsanjkati, prošetati, koju fotku ukrasti", napisala je Marijana uz fotografije sebe i najmlađeg sina Jakova.

Proteklih dana pokazala je da je na Sljemenu uživala cijela obitelj i dok su dva starija sina Ivan i Andrija učili skijati, najmlađi je, uz pomoć tate Josipa koji je vukao sanjke, uživao u toj zimskoj aktivnosti.

Čitajte i: Marijana Mikulić: ‘Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake tri godine nalazila ljubav svog života‘

Glumica otvoreno govori o majčinstvu i dogodovštinama u obitelji, kako je vidljivo iz njenih objava majka trojice sinova često mora biti i snalažljiva te im naći zanimaciju da potroše svoju energiju. Tako je nedavno pokazala kako istovremeno i kuha i brine za najmlađeg sina, istovremeno je podijelila recepte koji oduševljavaju njezine dječake.

Receptom oduševila prijatelje

Snimila je cijeli proces kuhanja u simpatični ubrzani video te otkrila recept jela koja u njezinoj obitelji najbolje "prolaze". Ono što je oduševilo brojne pratitelje je činjenica da je jelo brzo gotovo, a vole ga djeca - što je idealno za sve mame.

U jednoj izradi kolača od svježeg sira i griza pridružio joj se i najmlađi sin. "Moj mali vrijedni pomagač i ja smo složili prefini, jednostavni kolačić od svježeg sira i griza za večeru", napisala je Marijana. Pomagač je bio njezin najmlađi sin, dvogodišnji Jakov.

"Nekoliko puta je otišao, da bi se popeo natrag s druge strane radnog stola, izmjerene sastojke smo miješali samo da se zabavi i ne prevrne nešto, ali uspjeli smo! Brza prirpema, al još brže ga je nestalo", napisala je glumica i zatim podijelila recept za kolač koji njezini dečki obožavaju.

Čitajte i: Mare Mikulić otkrila neke od omiljenih recepata: Djeca oduševljena okusom, majke jednostavnošću

Recept:

5 jaja

2 vanilija šećera

2-3 žlice šećera (ja stavim kokosov ili smeđi)

400-500 grama svježeg sira

150 grrama griza

Pecilni prašak

Priprava:

Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Posebno umutiti žumanjke i šećere, zatim sir. Lagano špatulom umiješati griz i pecilni prašak te na kraju bjelanjke. Peći na 180C otprilike 40 minuta.

Linker
19. travanj 2024 17:01