sa sinom na vježbanje

Marijana Mikulić napokon si je priuštila trening, ali ni ondje nema mira: ‘Muž mi radi cijeli dan, nema druge opcije‘

Majkama s troje djece svakodnevica nerijetko izgleda kaotično, posebno kada djeca nisu u odgojno obrazovnim ustanovama, a nemaju ni dadilju. No, gdje ima volje ima i načina pa je glumica Marijana Mikulić uzela stvar u svoje ruke i na dugo željeni trening otišla – s najmlađim sinom.

Glumica Marijana Mikulić majka je trojice sinova, Ivana, Andrije i Jakova i jako dobro zna što znači multitasking. Osim što nerijetko o tome i progovara, danas je objavila i fotografiju koja jasno prikazuje što je još osim sreće i ljubavi – majčinstvo.

Već dugo priželjkuje odlaske na treninge, ali zbog brojnih obaveza nije uspijevala pronaći vrijeme. Kada je shvatila da joj je jedina opcija otići na trening s dvoipolgodišnjim sinom Jakovom – to je i učinila.

Marijana Mikulić o razvojnim poteškoćama svoga sina: ‘Osjećaj nemoći kad ne možemo pomoći svom djetetu je užasan‘

"Pitate me za dijetu, prehranu, vježbe, treninge…Nemam vremena biti stalno dostupna i svima odgovarati, jer inače ništa drugo ne bih stigla. A opet, ne želim ignorirati i želim pomoći i drugima da se motiviraju i krenu.

Doslovno na rez sam krenula tri puta tjedno na trening i prvi tjedan izbacila slatko i ugljikohidrate. Nakon toga sam nastavila normalno jesti, ali bez prejedanja, bez zaslađenih sokova. Kao i inače, kuham variva, ali primjerice, uz meso jedem salatu ili povrće. Pojedem slatko jer sam ovisnik, ali jako pazim. Trudim se piti puno vode, jer to nemam naviku".

"A posao, a troje djece, ali zacrtala sam da želim opet nositi 38, u kojem se ja osobno osjećam najbolje. Svatko treba sebe slušati, svoje tijelo i raditi kako se osjeća najbolje.

Jutros sam ispratila školarce, malog u pješčanik dok sam napravila neke fotke koje trebam, umivanje, hranjenje i odlazak na floortime - pješice, pola sata tamo pola natrag. Usput plac pa kuhanje ručka, odgovaranje na mailove. Dala klincima ručak, spremila sebe, malog i s njim na trening, opet pješice. Jer muž radi cijeli dan pa moram s djetetom ako želim na trening. Malo je jeo pecivo, malo gledao crtić, ali smo uspjeli.

Svatko ima svoje probleme, obveze, nestašice - što vremena što novaca. Ali svatko ima i svoje prioritete, pa si valjda tako slaže. Nije mi lako organizirati se vremenski ni financijski, ali sam si posložila prioritete, i svi mi to radimo, svaki dan – donosimo odluke što nam je sad bitno.

Meni su to trenutno terapije za dijete i terapije za mene - što psihički što fizički”, piše Marijana te zaključuje da, gdje ima volje ima i načina"

Linker
19. travanj 2024 04:29