Profimedia, INSTAR Images
terapije su bile neizbježne

Mariah Carey: Moja borba s bipolarnim poremećajem

Maria Carey priznala je da je nakon teškog suočavanja s dijagnozom naposljetku odlučila krenuti na terapije i uzimati lijekove.

Pjevačica Mariah Carey u novom je intervjuu za magazin People progovorila o suočavanju s bolešću koja je bila potencirana stresom koji je proživljavala posljednjih nekoliko godina. Njezin bipolarni poremećaj dovodio ju je sve češće u stanja depresije i hipomanije - 'povišenog' raspoloženja uslijed kojeg je imala nesanicu, mučila ju je hiperaktivnost te razdražljivost.

'Ove posljednje godine bile su najteže u mom životu, a sve donedavno živjela sam u negiranju svoje bolesti. Povlačila sam se u sebe, izolirala se i živjela u konstantnom strahu od toga da će me netko razotkriti. Naposljetku, postalo je preteško nositi se s tim i jednostavno više nisam mogla tako dalje. Napokon sam prihvatila činjenicu da se moram liječiti', rekla je 48-godišnja diva koja je posljednjih godina pretrpjela profesionalna previranja, sudjelovala u reality showu E! i doživjela ljubavni krah s biznismenom Jamesonom Packerom s kojim je bila zaručena.

'Dugo sam mislila da imam teški poremećaj spavanja. No, to nije bila obična nesanica i nisam ležala budna na krevetu brojeći ovce. Ja sam se dizala i radila, radila, radila. To je bilo iritantno i popraćeno strahom da ću iznevjeriti ljude s kojima radim. Zapravo se uspostavilo da sam imala jedan oblik manije. Posljedica toga bila su depresivna stanja, a pokazalo se da se događaju jer nisam imala energije. Osjećala sam se usamljenom, tužnom pa čak i krivom da ne radim ono što bih trebala za svoju karijeru', iskreno je opisala kroz što je prolazila.

, New York, NY - 10/23/17 Mariah Carey at the after party for the V Magazine Dinner in honor of Karl Lagerfeld Le Bain.

-PICTURED: Mariah Carey
-, Image: 353759897, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Mariah Carey na večeri u organizaciji magazina V, 23.listopad 2017

Carey je fizički i psihički slom prvi put doživjela 2001. godine kada je bila i hospitalizirana. Imala je nakon toga svoje uspone i padove, no teške posljednje dvije godine učinile su svoje i naposljetku je morala prihvatiti da je bolest uzela maha te odnedavno ide na terapije i pije lijekove protiv bipolarnog poremećaja tipa II.

'Osim što sam prihvatila medicinu, donijela sam odluku da ću se okružiti samo pozitivnim ljudima. Vratila sam se sada i onome što najviše volim, a to je pisanje pjesama i stvaranje glazbe', rekla je. Tako je diva, jedna od najuspješnijih svih vremena s preko 200 milijuna prodanih albuma, mnoge godine života provela u patnji koju je proživljavala u sebi.

June 24, 2017 - Mariah Carey and twins leaving her Hotel in Paris, FRANCE, Image: 339048893, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures
Profimedia, Crystal pictures

Linker
21. travanj 2024 17:43